Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, μετά την ομόφωνη αποδοχή της τροπολογίας για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους, ο Νίκος Ρωμανός σταματά την απεργία πείνας μετά από 31 μέρες.
 
Το κύμα αλληλεγγύης υποχρέωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε αλλαγές  της τελευταίας στιγμής στη τροπολογία. Προηγήθηκε παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος ζήτησε λύση στο ζήτημα του Ρωμανού, σε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά.
Αναλυτικά, η τροπολογία περιλαμβάνει πρόβλεψη για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση, το λεγόμενο «βραχιολάκι», αφού συμπληρώσουν το πρώτο δίμηνο των μαθημάτων του εξ αποστάσεως, χωρίς την προϋπόθεση να έχει προηγουμένως αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο. 
 
Η μόνη περίπτωση ανακοπής της δυνατότητας είναι αιτιολογημένη αρνητική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, η οποία θα εκδοθεί εκ των υστέρων.
Όπως υποστήριξε ο Χ. Αθανασίου η τροπολογία αποτελεί συγκερασμό των απόψεων που έχουν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.


Χορήγηση ορού 

Όπως έγινε γνωστό, ο Νίκος Ρωμανός άρχισε να τρώει φρυγανιές και οι γιατροί τού χορήγησαν ορό. Συνεχίζονται οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις για να διαπιστωθούν οι πιθανές επιπτώσεις της πολυήμερης απεργίας πείνας στο οργανισμό του Ρωμανού και να εκτιμηθεί ο χρόνος νοσηλείας που θα απαιτηθεί για να επανέλθει.
 

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις, που βρίσκονταν σε εξέλιξη επί ώρες την Τρίτη στη Βουλή σχετικά με το περιεχόμενο της τροπολογίας για την εξ αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων, ο Νίκος Ρωμανός είχε αρχίσει από το πρωί της Τετάρτης και απεργία δίψας.

Κύμα αλληλεγγύης

Η νίκη με την ικανοποίηση του αιτήματός του να του διασφαλιστεί η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων στη σχολή όπου πέρασε, μέσω της Βουλής, ήλθε το μεσημέρι, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μία ακόμα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κρατούμενο-απεργό πείνας στο Σύνταγμα. 
 
Τις προηγούμενες μέρες, μπαράζ κινητοποιήσεων με μαζικές διαδηλώσεις, καταλήψεις κτηρίων, ψηφίσματα συμπαράστασης και άλλες δράσεις καταγράφηκε στις μεγαλύτερες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό. 

Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης στην Καβάλα τις προηγούμενες μέρες: