«Κι όμως στο στενό επιτελείο της Κουμουνδούρου υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Όμως αυτό δεν αφορά στους δανειστές αλλά στον ελληνικό λαό. Αν παρά τα όσα πιστεύουν πραγματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, οι δανειστές φανούν αμετακίνητοι στα αιτήματά τους και φτάσουν μάλιστα σε ακραίες λύσεις (διακοπή χρηματοδότησης από την ΕΚΤ ή ακόμη και απειλή έξωσης από την Ευρωζώνη) τόσο είναι αποφασισμένοι να καλέσουν τον ελληνικό λαό να αποφασίσει.
 
Παρά το γεγονός ότι δεν ομολογείται και δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοιου είδους προεκλογική παραδοχή, καθώς όλοι θυμούνται τι έγινε με το δημοψήφισμα που είχε εξαγγείλει ο Γιώργος Παπανδρέου και οδήγησε στην έξωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, η ουσία είναι ότι το σχέδιο υπάρχει», αναφέρει το Koolnews.

Πάμε και στα Παραπολιτικά: «Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, εφόσον η τρόικα εμφανιστεί “σκληρή” απέναντι στον Τσίπρα και θα επιμείνει σε  λύσεις που θεωρούνται ακραίες όπως π.χ. απειλή έξωσης από την Ευρωζώνη, τότε η Κουμουνδούρου είναι έτοιμη να “μιλήσει” στον ελληνικό λαό.

 
Με λίγα λόγια, θα αποφασίσει για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! Θα καλέσει τον κόσμο να αποφασίσει ποιος δρόμος πρέπει να ακολουθηθεί…
 
Βέβαια, τη λέξη δημοψήφισμα, δεν πρόκειται να τη πει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και εκείνοι που θεωρούνται σκληροί αριστεροί. 
 
Όλοι άλλωστε θυμούνται τι έγινε με το “δημοψήφισμα” Παπανδρέου…»