Η ψήφος μου θα είναι αρνητική εάν είναι αρνητική η θέση των δύο κομμάτων, δήλωσε ο κ. Καπερνάρος στον Ant1, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να αναδειχθεί ως κρατούσα η ανευθυνότητα.
 
«Εάν δεν πάρουν μαζί τους ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητους Έλληνες τι να τις κάνουν τις ψήφους των ανεξάρτητων βουλευτών», διερωτήθηκε ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκαλεί τις εκλογές με τον τρόπο που ενήργησε στο θέμα της προεδρικής εκλογής.
 

Γιοβανόπουλος: Η απουσία μου ήταν συνειδητή κραυγή επίκλησης του κοινού νου

Τον λόγο για τον οποίο απουσίασε από την πρώτη ψηφοφορία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εξήγησε σε γραπτή του δήλωση ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Γιοβανόπουλος, λέγοντας ότι ήταν «μια συνειδητή κραυγή επίκλησης του κοινού νου». 

Όπως είπε, η κραυγή του απευθύνεται στις κομματικές ηγεσίες αλλά και σε καθέναν ξεχωριστά συνάδελφό του για τερματισμό του διχασμού. 
Σύμφωνα με τον κ. Γιοβανόπουλο, η μόνη λύση είναι «ενότητα μπροστά στους εθνικούς σκοπούς σωτηρίας της πατρίδας».

«Το διάπυρο αίτημα των απλών συνελλήνων “βρείτε τα, επιτέλους!” οφείλουμε έστω και την ύστατη ώρα να το επιδιώξουμε. Στην ανοικοδόμηση της χώρας μπορούν και οφείλουν να συμβάλλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις», συμπλήρωσε. «Τι στην ευχή, τίποτε δεν διδαχθήκαμε τόσες δεκαετίες λησμονιάς του Μέτρου και μωροφιλόδοξων φιλονικιών που οδήγησαν σε απανωτές ταπεινώσεις;», διερωτήθηκε.
 

Συναίνεση θέλει και ο Οικονόμου

“Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι λόγος για προκήρυξη εκλογών”, υποστήριξε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Οικονόμου. Μιλώντας στον ίδιο σταθμό τόνισε με την σειρά του ότι μπορεί να υπάρξει συναινετική λύση για το πρόβλημα όχι μόνο της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και της συνταγματικής αναθεώρησης και του ορισμού εκλογών.
 
“Ένα από τα ζητήματα που θα συνυπολογιστούν, είναι και η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση και το πέρας του μνημονιακού τόξου, το οποίο όλοι περιμένουμε να έχει σάρκα και οστά”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτικές

«Κυβέρνηση ειδικού σκοπού ως εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και ορισμό ημερομηνίας εκλογών ώστε να εκλέγει Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή» πρότεινε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 
 
Μιλώντας στον “ΣΚΑΙ” ανεφερε ότι «εδώ που φτάσαμε το ΠΑΣΟΚ τα συζητάει όλα προκείμενου να εκλέγει Πρόεδρος Δημοκρατίας».
 
Πολιτική πρωτοβουλία για κοινό εθνικό μέτωπο ώστε να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες ζήτησε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ρήγας γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον ίδιο σταθμό. «Αν πάμε σε κυβέρνηση εθνική σωτηρίας αλλάζουν όλα, αλλά δεν το δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε. «Δεν μπορούμε να παίξουμε με το όνομα του υποψηφίου, αυτό θα ήταν ευτελές» επισήμανε ο κ. Ρήγας.
 
«Υπάρχουν κόμματα που θα καταστούν μοιραία για τον τόπο όπως η ΔΗΜΑΡ, που προσχωρεί σε μια άλλη αντίληψη όταν ο πρόεδρος της λεει ότι ‘πάμε σε λυτρωτικές εκλογές» διευκρίνισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.