Ο «μεσάζοντας» προς τον βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Παύλο Χαϊκάλη, Γιώργος Αποστολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Βήμα:

Την Κυριακή θα αποκαλυφθεί το περιεχόμενο του DVD σύμφωνα με απάντηση του Πάνου Καμμένου σε ερώτηση του The Press Project.

Παράλληλα κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι δεν υπήρξε ανακοίνωση της εισαγγελίας ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν απτά στοιχεία στην υπόθεση. Η «είδηση» κυκλοφόρησε από διάφορα «συνήθη ύποπτα» ΜΜΕ, ωστόσο λίγο μετά υπήρξε διάψευση της εισαγγελίας.


Την «αποκάλυψη» όσον αφορά τον Ντογιάκο έκανε ο Real, ο οποίος έπαιζε την είδηση του Χαϊκάλη πολύ χαμηλά στη σελίδα του

Το μεσημέρι της Παρασκευής η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε με το ερώτημα αν δοθεί το υλικό στα κόμματα, κάτι που θα γίνει αν το επιτρέψει η εισαγγελία.

Το υλικό της Επιτροπής παραλήφθηκε και διαφυλάχθηκε. Βουλευτές από όλα τα κόμματα μετέβησαν στο κανάλι της Βουλής όπου το υλικό αντιφράφτηκε σε αντίτυπα που θα πάνε σε όλους τους αρχηγούς κομμάτων.

Αύριο νέα συνεδρίαση της Επιτροπής με αποκλειστικό θέμα το εν λόγω ζήτημα.


Εντός της ημέρας καλεί ο εισαγγελέας, Π. Παναγιωτόπουλος, ενώπιόν του, το πρόσωπο που, σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή Π. Χαϊκάλη, επιχείρησε να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το όνομα του Γιώργου Αποστολόπουλου, ατόμου που δραστηριοποιείται στον τραπεζικό χώρο και κατά καιρούς έχει εργαστεί για funds του εξωτερικού, την Deutche Bank αλλά και για ελληνική τράπεζα, την Πειραιώς του Σάλλα, φέρεται να κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης, αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας του, ώστε να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής έχει δώσει δύο καταθέσεις για την υπόθεση, ενώ βίντεο που έχει καταγράψει την απόπειρα χρηματισμού, έχει αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ..

 
Ο κ. Χαϊκάλης φέρεται να έχει καταθέσει στην Αστυνομία λίγο πριν από την επεχείρηση παγίδευσης εκτός από το όνομα και δύο διευθύνσεις.

Ο επιχειρηματίας ο οποίος παρουσιάζεται στο οπτικοακουστικό υλικό και φέρεται να είναι διατεθειμένος να μεσολαβήσει για να διακανονιστεί δάνειο ύψους 700.000 ευρώ του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη.


Με το αίτημα να γίνει τεχνική επεξεργασία για να «καθαρίσει» η εικόνα και ο ήχος του βίντεο, ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος διαβίβασε στις αστυνομικές αρχές  το οπτικοακουστικό υλικό που κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαικάλης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες στην Ασφάλεια κατέθεσε άτομο που φέρεται να γνωρίζει την υπόθεση -δεν επιβεβαιώνεται ότι ήταν ο κ. Χαικάλης- και κατονόμασε το επίμαχο πρόσωπο. Ωστόσο η αστυνομία εμφανίζεται να μην ενημέρωσε για τις εξελίξεις τον Εισαγγελέα ο οποίος φέρεται μέχρι τώρα να μην έχει επίσημη ενημέρωση για το όνομα του προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε ο Π. Χαϊκάλης απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την καταγγελία επιχείρησης χρηματισμού και πρόσθεσε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει το κόστος να το δημοσιοποιήσει ο ίδιος.
Περιγράφοντας το προφίλ του μεσάζοντα που προσέγγισε τον κ. Χαϊκάλη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε  ότι τον γνώρισε στο γραφείου του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν ακόμη πρόεδρος της Ν.Δ. και πως του έλεγε πως ήταν στέλεχος της Deutsche Bank.

O κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο «αυτόδιαφημιζοταν ότι ήταν σύμβουλος και της προηγουμένης κυβέρνησης» και ότι του τον είχε υποδείξει ο Δ. Σταμάτης για να καταθέσει για την υπόθεση των cds.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όταν έφυγε από τη ΝΔ το ίδιο πρόσωπο του είπε ότι θα τον ακολουθήσει και έγραφε στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» αντιμνημονιακά άρθρα.
Όπως έγινε γνωστό, το οπτικό και ακουστικό υλικό αφορά δύο συναντήσεις που είχε ο κ. Χαϊκάλης με το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ φορούσε στην πρώτη συνάντηση κάμερα – ρολόι μέσω της οποίας καταγράφηκαν οι συνομιλίες. Στις συναντήσεις υπήρξε όμως πέραν της τεχνικής και φυσική παρακολούθηση.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος, στην πρώτη συνάντηση ο μεσάζων επί μία ώρα και 14 λεπτά τού έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά πράγματα σε αυτό το βίντεο, αποκαλύπτουν κι άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρας χρηματισμού», τόνισε.

Από τη δεύτερη συνάντηση υπάρχει καταγεγραμμένη σύντομη συνομιλία περίπου 15 λεπτών. Σε αυτή συμφωνήθηκε ένα ακόμη ραντεβού για «να δοθεί το ποσό των 700 εκατ. ώστε να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σιγά σιγά με χρυσό».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ειδική ομάδα της Αστυνομίας βρισκόταν στο σπίτι του βουλευτή των ΑΝΕΛ την ημέρα που επρόκειτο ο μεσάζων να του δώσει τα χρήματα. «Οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω, αλλά δύο λεπτά πριν τη συνάντηση ο μεσάζων του τηλεφώνησε και του ειπε “δεν έρχομαι”», εξήγησε. 

Για τον φερόμενο ως μεσάζοντα

Γράφει, μεταξύ άλλω, το koutipandoras.gr

«Ο Γιώργος Αποστολόπουλος ο οποίος φέρεται ως μεσάζοντας στην απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαικάλη, εργάστηκε για διάφορα ξένα funds και την Deutsche Bank. Λίγο πριν την άφιξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα, παίρνει μέρος σε κλειστές συσκέψεις υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, που αφορούσαν την κρίση. Μετά την ένταξη στο μνημόνιο, ο Αποστολόπουλος εμφανίζεται στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά. Ο ίδιος ο Σαμαράς τον συστήνει στον Πάνο Καμμένο ο οποίος ήταν τότε στη ΝΔ, ως τον άνθρωπο που θα κάνει αποκαλύψεις για το θέμα των CDS και  την εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου
 
Με την υπόδειξη του Δημήτρη Σταμάτη, ο Αποστολόπουλος έδωσε στοιχεία στον Πάνο Καμμένο για να δημοσιοποιηθεί το “σκάνδαλο των CDS “. O Αποστολόπουλος δέχθηκε και κατέθεσε για το θέμα στην Εισαγγελία.
 
Όταν ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από τη ΝΔ, ο Γιώργος Αποστολόπουλος τον συνάντησε αρκετές φορές και του ζήτησε να τον βοηθήσει σε θέματα οικονομικής πολιτικής.
 
Την ίδια περίοδο, δίνει στοιχεία για την υπόθεση των CDS στη δημοσιογραφική ομάδα του HOT DOC και αρθρογραφεί με το ψευδώνυμο “Δευκαλίων” . 
 
Ο Αποστολόπουλος το επόμενο διάστημα ανακοινώνει στον Πάνο Καμμένο πως επιστρέφει στη ΝΔ και πιάνει δουλειά στην Τράπεζα Πειραιώς. Στις αρχές  Δεκεμβρίου αρχίζει επαφές με τον Παύλο Χαικάλη κάνοντάς του τις προτάσεις χρηματισμού οι οποίες έχουν βιντεοσκοπηθεί».
 

Τι απαντά η Ν.Δ.

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του Γ. Αποστολόπουλου
Φωτογραφία που δείχνει το πρόσωπο που καταγγέλεται ότι αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Πάυλο Χαϊκάλη, με στόχο να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.
 
Πρόκειται για τον Γιώργο Αποστολόπουλο, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου και συμμετείχε, όπως αποδεικνύεται και στη φωτογραφία, ακόμη και στη συνάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση συστημικών, φιλομνημονιακών ΜΜΕ που σε γενικές γραμμές βγάινουν με τίτλο «Άνθρωπος του Καμμένου ο Αποστολόπουλος».
 

Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας

Την Επιτροπή Δεοντολογίας συγκαλεί ο πρόεδρός της Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προκειμένου να παραλάβει το υλικό που περιλαμβάνει την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του. Η Επιτροπή θα συνεδριάσεις στις 3.30 μ.μ.

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι στέλνει το υλικό στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προκειμένου να το δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς.