Η ακροδεξιά πολιτική οργάνωση Ordine Nuovo (που έχει διαλυθεί επισήμως εδώ και σαράντα χρόνια), έχει επιχειρήσει κατά το παρελθόν διάφορα χτυπήματα, τόσο απέναντι σε αριστερούς φορείς, όσο και απέναντι σε ομάδες αναρχικών.

Οι αγαστές σχέσεις της με τους κυβερνώντες, έχουν «δοκιμαστεί» κατά τους τελευταίους μήνες.

Ωστόσο, τα μέλη της οργάνωσης δρουν με «ανεπίσημο μανδύα» τα τελευταία χρόνια και πολλοί υποστηρικτές της έχουν θεαθεί ανάμεσα σε καραμπινιέρους.

Τα συλλαλητήρια κατά των μέτρων λιτότητας, αποτελούν «γόνιμο έδαφος»  για τις «αντισυμβατικές δράσεις» της εν λόγω οργάνωσης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Ιταλίας προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι σε δεκατέσσερις συλλήψεις, οπαδών του φασιστικού κινήματος. Σύμφωνα με τις αρχές, οι συλληφθέντες σχεδίαζαν να προχωρήσουν σε επιθέσεις κατά πολιτικών, δικαστικών και σε βομβιστικές επιθέσεις κατά γραφείων της ιταλικής φορολογικής υπηρεσίας, αλλά και κατά γραφείων των ιταλικών περιφερειών.

Για το μέλλον, οι δεκατέσσερις συλληφθέντες φέρονται να ετοίμαζαν τη σύσταση  κόμματος, με το οποίο σκόπευαν να πάρουν μέρος σε βουλευτικές εκλογές και να μπορέσουν να κατακτήσουν «σημαντικές θέσεις ισχύος», όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές.