Η  ιταλική εφημερίδα «La  Repubblica», «διεισδύει» στην ελληνική πολιτική σκηνή και κάνει λόγο για συμβιβασμό του Αντώνη Σαμαρά και συνέχεια της πολιτικής λιτότητας.

«Ελλάδα, ο Σαμαράς προσφέρει συμβιβασμό: ψηφίστε τον Δήμα, εκλογές στο τέλος του 2015», αναφέρει το άρθρο της γνωστής ιταλικής εφημερίδας.

Ο απεσταλμένος της εφημερίδας, Έττορε Λιβάνι, συμπλέει με την υπάρχουσα πολιτική και αναφέρει ότι η Ελλάδα ταλαντεύεται ανάμεσα στη «σταθερή» πολιτική της κυβέρνησης και στην «απειλή» που προβάλλει, με το πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για τον χρηματισμό του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, ενώ γίνεται αναφορά στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά για τη συγκέντρωση των 180 «Ναι».

«Ο Σαμαράς ελπίζει να μπορέσει τετραγωνίσει τον κύκλο στις 29 του μηνός, όταν θα αρκούν 180 ψήφοι.

Και το άνοιγμα των τελευταίων ωρών αποτελεί μήνυμα προς τους είκοσι τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές και προς τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες κινδυνεύουν να μην επανεκλεγούν και θα μπορούσαν, με τον τρόπο αυτό, να επιμηκύνουν κατά λίγους μήνες, τον κοινοβουλευτικό τους βίο, ίσως και με κάποιες θέσεις κύρους.

Ο Σαμαράς παίζει το χαρτί των πρόωρων εκλογών, μετά τις κατηγορίες διαφθοράς από μέρους βουλευτή», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.