Σύμφωνα με το άρθρο, μετά τις δύο αποτυχημένες ψηφοφορίες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επανέρχεται η πιθανότητα Σχεδίου Β ως αντίδραση των Βρυξελλών στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
 
Σύμφωνα με το Euro Insight, η τρόικα επιμένει σε περαιτέρω διαρθρωτικά μέτρα, ακόμα και αν υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, ενώ η Κομισιόν προχωρά σιωπηρά σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη χώρα.
 
Στο κείμενο με τίτλο «Η ΕΕ ετοιμάζει σιωπηρά Σχέδιο Β για την Ελλάδα εν μέσω φόβων για εκλογές» η ιστοσελίδα επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ ο οποίος δηλώνει πως, ανεξάρτητα από τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά για εκλογή Προέδρου, στις Βρυξέλλες επικρατεί νευρικότητα, μετά την δεύτερη ψηφοφορία.
 

Κόμμα αντι-λιτότητας

 
Σύμφωνα με την πηγή, η Ελλάδα δεν θεωρείται, πλέον, συστημική απειλή για την Ευρωζώνη, αλλά οι Ευρωπαίοι εκτιμούν ότι η πιθανή άνοδος του ριζοσπαστικού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα φέρει τη χώρα σε άγνωστο έδαφος. 
 
«Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε» λέει ο ανώτατος αξιωματούχος στο Euro Insight προσθέτοντας ότι «κόμμα αντι-λιτότητας θα γίνει κυβέρνηση στην πιο δύσκολη χώρα στο πλαίσιο προγράμματος διάσωσης».
 
Πάντως, άλλος αξιωματούχος της Ευρωζώνης φέρεται να επισημαίνει ότι ο Α. Τσίπρας έχει παρουσιάσει πιο φιλοευρωπαϊκό πρόσωπο τους τελευταίους μήνες. «Το ερώτημα είναι αν μπορεί να ελέγξει το κόμμα του όταν έρθει η ώρα ».
 

Τα μάτια στραμμένα στην Ελλάδα

 
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκαλύπτει, ανάμεσα σε άλλα, και πως υπάρχει πάντα Σχέδιο Β σημειώνοντας ότι «Παρά τις αργίες, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην Ελλάδα». 
 
Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα παράταση του Μνημονίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της κάλπης. Άφησε να εννοηθεί ότι εφόσον επανεκλεγεί ο Αντώνης Σαμαράς ίσως χορηγηθεί νέα επέκταση στην Ελλάδα, ωστόσο, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά εφόσον ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
 
«Σκληροπυρηνικοί εντός της Ευρώπης και του ΔΝΤ θα ήθελαν να αποφύγουν να δώσουν περαιτέρω επέκταση του προγράμματος σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πίεση για να τηρηθούν τις προθεσμίες, αλλά ας περιμένουμε και να δούμε», πρόσθεσε η πηγή.
 

Ασφαλιστικό, μισθοί, ιδιωτικοποιήσεις…

 
Το Euro Insight, ακόμη, υπογραμμίζει ότι έχει στην κατοχή του έγγραφο που καταρτίστηκε από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και σύμφωνα με αυτό η Ελλάδα πρέπει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να περάσει νέα μέτρα για να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2015, να προχωρήσει στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και να φέρει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επιπλέον, θα πρέπει να περάσει ρυθμίσεις για περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, που να επιτρέπει τις ομαδικές απολύσεις, και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.
 
Σύμφωνα με το έγγραφο, η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει για τα νέα μέτρα, τα οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμα.
 

 «Κίνητρα» στους αναποφάσιστους

 
Το Euro Insight επικαλείται και ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βρεθεί ο αριθμός 180 στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία.
 
«Εγώ δεν θα αποκλείσω το ενδεχόμενο οι ανεξάρτητοι ή αναποφάσιστοι βουλευτές να υποστηρίξουν το Σταύρο Δήμα στην τελική ψηφοφορία, εάν πάρουν κάτι» λέει ο αξιωματούχος και εξηγώντας το «κάτι» αναφέρει (χωρίς να επεκταθεί) ότι ο Σαμαράς θα μπορούσε να δώσει «περισσότερα κίνητρα», αλλά δεν επεκτάθηκε.
 
Το Euro Insight σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός έχει προβεί σε παραχωρήσεις στην προσπάθειά του να κερδίσει περισσότερες ψήφους, ενώ, προσθέτει ότι για την τρίτη ψηφοφορία έχει δηλώσει ότι κάθε βουλευτής θα είναι υπεύθυνος για τις συνέπειες της ψήφου του.