Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες – μεταξύ των οποίων τον Γιώργο Παπανδρέου – έστειλε ο Ευ. Βενιζέλος, μετά την τρίτη άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές και η οικονομία σε αστάθεια με τη σύμπλευση των ετερόκλητων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, αλλά και της Χρυσής Αυγής. Ανέφερε ότι “ο λαός κρατά την τύχη στα χέρια του”, ενώ δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι παρόντες και μετεκλογικά ως εγγυητές της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος, σημειώνοντας ότι νέα κόμματα – βλέπε εκείνο του Γ. Παπανδρέου – δεν μπορούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο.
«Το ΠΑΣΟΚ κουβάλησε ως τώρα ένα τεράστιο και δυσανάλογο βάρος, ακρωτηριαστήκαμε, πονέσαμε, γίναμε το εξιλαστήριο θύμα για να στηρίξουμε τη χώρα. Τώρα όμως έχουμε να προστατεύσουμε ένα τεράστιο κεκτημένο, τις δραματικές θυσίες του ελληνικού λαού», συνέχισε.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως το ΠΑΣΟΚ και προεκλογικά θα προστατεύσει αυτό το κεκτημένο, ενώ πρόσθεσε πως μετεκλογικά όλα εξαρτώνται από την κρίση του ελληνικού λαού.

Ανέφερε ακόμη πως τον εγγυητικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να τον παίξει κανείς άλλος, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε νέα κόμματα, και κάλεσε σε συστράτευση τους πάντες.

“Πάταξον μεν, άκουσον δε” σημείωσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος “ακόμα και σε αυτούς που μας μισούν, που μας χρεώνουν τα πάντα”.

«Μπορεί κάποιοι να μας μισούν, να μας απεχθάνονται και να μην αναγνωρίζουν τίποτε από όσα έχει κάνει διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ. Ας ακούσουν όμως αυτά που λέμε είναι για το καλό της χώρας, της κοινωνίας και της οικονομίας», κατέληξε