Η τιμή πετρελαίου της Βενεζουέλας, ανά βαρέλι, έπεσε στα 48 δολάρια, από τα 95 που βρισκόταν τον Σεπτέμβριο. Η τιμή αυτή αποτελεί μια από τις χαμηλότερες τιμές που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για αυτή την εξέλιξη, δηλώνοντας ότι προσπαθούν να αποδυναμώσουν τις χώρες με μεγάλη παραγωγή πετρελαίου, όπως η Βενεζουέλα και η Ρωσία.

Ο πόλεμος πετρελαίου και ο σαρκασμός για ΗΠΑ

«Γνωρίζατε ότι υπάρχει πόλεμος για το πετρέλαιο; Ο πόλεμος αυτός έχει ένα σκοπό: Να καταστρέψει τη Ρωσία. Ο πόλεμος αυτός είναι μεθοδευμένος κι έχει επίσης ως στόχο τη Βενεζουέλα. Προσπαθούν να καταστρέψουν την εξέλιξη της χώρας μας και επιφέρουν κατάρρευση στην οικονομία μας», τόνισε τη Δευτέρα  ο Μαδούρο.

Δεν έμεινε όμως εκεί, συνεχίζοντας τις δηλώσεις του με σαρκασμό απέναντι στη στάση των ΗΠΑ και ανέφερε ότι την Τρίτη θα προχωρήσει σε νέες δηλώσεις , για τα οικονομικά της χώρας το 2015.

«Το 2015 πρέπει να είναι η χρονιά που θα συμβούν σπουδαίες αλλαγές στην οικονομία και στην παραγωγικότητα. Επίσης, θα είναι η χρονιά μιας μεγάλης μεταμόρφωσης για την οικονομία… Σε ευχαριστούμε μεγάλη Αυτοκρατορία», τόνισε σε σαρκαστικό ύφος για της ΗΠΑ.

«Αύριο (Τρίτη) θα κάνω κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις για το πρόγραμμα επανάκαμψης της οικονομίας μας, ως προς το 2015. Θα μιλήσω για την οικονομική σταθερότητα της Βενεζουέλας, για τη νομισματική σταθερότητα της Βενεζουέλας, όλα τα βήματα που θα γίνουν για τις σχέσεις μας με τις ξένες οικονομίες και άλλα σχετικά θέματα».