Ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε στην Εκτελεστική Επιτροπή ότι ο διάλογος δεν προχωράει και ότι απορρίφθηκαν οι δύο βασικοί όροι που έθεσε η ΔΗΜΑΡ. Οι όροι αυτοί ήταν η προγραμματική συμφωνία με τη δέσμευση να μην γίνουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα του χρέους και η αυτόνομη κάθοδος της ΔΗΜΑΡ σε ένα συμμαχικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στον αντίποδα, η Κουμουνδούρου, παραμένει αμετακίνητη στις δύο βασικές προϋποθέσεις που έχει θέσει ως «κόκκινη γραμμή» για τους δυνάμει συμμάχους (πρώτον τη συμφωνία στη βάση του προγράμματος που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη και δεύτερον, το «κυνήγι του σταυρού»), ωστόσο, επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να εγκαταληφθεί η προσπάθεια συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ.

Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να μην κατέβει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται από πολλά ΜΜΕ ότι προκαλεί αναταράξεις στη Κουμουνδούρου αλλά από το ρεπορτάζ του TPP των τελευταίων ωρών οι αντιδράσεις στη κοινή κάθοδο με τον Φώτη Κουβέλη είχε γίνει πονοκέφαλος για το ΣΥΡΙΖΑ και το χθεσινό «διαζύγιο» μάλλον προκαλεί ανακούφιση σε μεγάλο μέρος των συνέδρων του Σαββατοκύριακου.