Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το Blue Sky m, εκπρόσωπος του ΔΟΜ, έκανε εκτίμηση για το ποσό που χρειάζεται να δώσει ένας μετανάστης, προκειμένου να τον μεταφέρουν στην Ελλάδα.

Το ποσό αυτό κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 2.000 δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι οι διακινητές έβγαλαν από τους σχεδόν 800 μετανάστες του πλοίου Blue Sky M, παραπάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με την εκτίμηση του εκπροσώπου του ΔΟΜ.

«Ολόκληρες πόλεις εκκενώνονται στη Συρία, κάτι που μεταφράζεται σε χιλιάδες μετανάστες κάθε μήνα. Διαθέτουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι μετανάστες αυτοί πληρώνουν από 1.000 ως 2.000 δολάρια το άτομο.

Αυτό σημαίνει πως όσοι εκμεταλλεύονται ένα φορτηγό πλοίο όπως το Blue Sky M κερδίζουν περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολάριο ανά ταξίδι, με τα οποία πληρώνουν το πλήρωμα, την απομάκρυνσή του και χωρίς αμφιβολία δωροδοκούν τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να τους φανούν χρήσιμα για μια επόμενη επιχείρηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ, αποτυπώνοντας με γλαφυρό τρόπο το παιχνίδι αισχροκέρδειας, που παίζεται στις πλάτες απελπισμένων ανθρώπων.