Το άρθρο του Bloomberg δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση τριών δημοσκοπήσεων που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου, παρόλο που η διαφορά με τη ΝΔ έχει μειωθεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. 

«Ο χρόνος τελειώνει για τον Σαμαρά» αναφέρει το Bloomberg και ο αναλυτής της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος εξηγεί: «Όντως, η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία έχει μειωθεί ελαφρώς, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει στέρεο προβάδισμα που δεν μπορεί να ανατραπεί εύκολα».

Όπως σημειώνει το άρθρο: «Ο Σαμαράς βρίσκεται αντιμέτωπος με δύσκολη μάχη για να επανεκλεγεί σε αυτές τις πρόωρες εκλογές που προκλήθηκαν από την αδυναμία του να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι Έλληνες που έχουν φθαρεί από τα χρόνια της λιτότητας στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται ότι θα σταματήσει τις πολιτικές λιτότητας και θα διαγράψει μέρος του ελληνικού χρέους».

 
Όσο για τον παράγοντα «Χ» το νέο κόμμα Παπανδρέου, σε όλες τις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται κάτω από το όριο του 3%. Ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου της Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης σημειώνει σχετικά: «Φαίνεται πως πρόκειται για κόμμα που θα κινηθεί μεταξύ του 1% και του 3%. Για συμβολικούς, ιστορικούς, οργανωτικούς ή άλλους λόγους μπορεί να ανέβει στο 3-5%, κάτι που θα σημάνει πως ενδέχεται να πάρει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αν λάβει τελικά ποσοστό κάτω του 3%, το μοναδικό κόμμα που θα έχει ζημιωθεί θα είναι το ΠΑΣΟΚ».