Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, ο Στυλιανός Ιωαννίδης την Παρασκευή 9/1 απείλησε, με το πιστόλι προτεταμένο και τις σφαίρες στη θαλάμη, τους εργαζόμενους και τους ενοίκους τουΞενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Χαρακτηρίζοντας ανήλικα παιδιά «αλήτες Πακιστανούς» και λέγοντας ότι «έχει βαρεθεί να πληρώνει με τους φόρους του αυτούς τους βρωμιάρηδες», δεν δίστασε να βγάλει περίστροφο δηλώνοντας «είμαι χειρότερος από τους χρυσαυγίτες».

Ο πρώην πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (επί Κ. Καραμανλή), είχε απασχολήσει και στο παρελθόν, όταν κατά την εκλογή του το 2005, ακόμα και μέλη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ τον κατήγγειλαν για «μαφιόζικες μεθόδους». Τότε, το θέμα είχε φτάσει μέχρι τον Ευ. Μεϊμαράκη.

Το θέμα, μας θυμίζει το alterthess, είχε αναδείξει τότε η εφημερίδα «Τα Νέα» με δημοσίευμα στο οποίο ανέφερε πως «οι προεδρικές εκλογές στις 7 Ιουνίου 2005 με τις οποίες ανανεώθηκε για μια ακόμη τριετία η θητεία του κ. Στυλιανού Ιωαννίδη, στελέχους της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ στο Ωραιόκαστρο, σημαδεύτηκαν από έναν εμφύλιο της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ».

Σύμφωνα πάντα με Τα Νέα, το 2005, τρεις τουλάχιστον από τους φοιτητές- εκλέκτορες της ΔΑΠ που είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους στην επανεκλογή του, κατήγγειλαν στη συνέχεια στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους ότι δέχθηκαν σειρά απειλητικών τηλεφωνημάτων από ανθρώπους που συστήνονταν ως μέλη της ρωσικής μαφίας.

Τότε, μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ν. Κωνσταντινίδης είχε στείλει ενημερωτικό σημείωμα στον τότε γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκη και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Κ. Σταϊκούρα με το οποίο κατήγγειλαν τον κ. Ιωαννίδη ότι «χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για το σχηματισμό ομάδας πραιτωριανών από φοιτητές και αποφοίτους για τον έλεγχο των εκλεκτορικών σωμάτων».

Σημειώνεται πως ο Ιωαννίδης βρέθηκε στη θέση του διορισμένου συμβούλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Τομέα Μακεδονίας και Θράκης, επί κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή.

Δικάζεται σήμερα με τις κατηγορίες της οπλοχρησίας, απειλής και εξύβρισης, με ρατσιστικό κίνητρο.