Αναλυτικά, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής ο απερχόμενος, υπουργός Νίκος Δένδιας παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο στον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.
 
Ο Ν. Δένδιας δήλωσε υπερήφανος που υπήρξε πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαιώνοντας για το αξιόμαχο των στελεχών.
 
Σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στάθηκαν δίπλα στον πολίτη, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών του Norman Atlantic.
 
Ο Ν. Δένδιας εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.
 
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο νέος υπουργός Πάνος Καμμένος ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων για τις μισθολογικές μειώσεις που έχουν υποστεί και τόνισε ότι πρώτο του μέλημα αποτελεί η αποκατάσταση της μισθολογικής αδικίας.
 
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλα τα στελέχη για την οικονομική επίθεση που δέχθηκαν και την αγνόηση των αποφάσεων τοιυ ΣτΕ» είπε χαρακτηριστικά.
 

Νέα εξοπλιστικά προγράμματα


Ο Π. Καμμένος συνέχισε: «Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να συνεχίσουν το έργο τους με νέα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και συντήρηση των υφισταμένων. Στόχος μας, η ενεργοποίηση της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας».
 
Στην αρχή της ομιλίας του, ο Π. Καμμένος ευχαρίστησε την προηγούμενη ηγεσία για την παρουσία της στην τελετή παράδοσης – παραλαβής αφήνοντας αιχμές για την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν μετέβη εκεί για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.