Πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός της χώρας φοίτησε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και το 2002 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία. Αποτελεί τον νεότερο πρωθυπουργό στην ιστορία της Ελλάδας.

» Περισσότερα στοιχεία


Αντιπρόεδρος

Γιάννης Δραγασάκης

Ο Γιάννης Δραγασάκης έχει σπουδάσει πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως φοιτητής συμμετείχε στην αντιδικτατορική δράση και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής τον Ιούνιο του 1981

» Περισσότερα στοιχεία 


Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Νίκος Βούτσης

Ο Νίκος Βούτσης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2013. Συμμετείχε ενεργά στο μαζικό αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ, ενώ υπήρξε αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, που προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο το 1975.

» Περισσότερα στοιχεία


 Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Γιώργος Κατρούγκαλος

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Θράκης και συμμετέχει σε Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Συνταγματικών Υποθέσεων, ενώ είναι και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

» Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Γιάννης Πανούσης

Ο Γιάννης Πανούσης σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Université de Poitiers της Γαλλίας. Είναι καθηγητής Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης.

» Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: 

Τασία Χριστοδουλοπούλου

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση.

» Περισσότερα στοιχεία


Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά είναι πτυχιούχος  της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι η πρώτη γυναίκα που εξελέγη βουλευτής από τις Σέρρες

» Περισσότερα στοιχεία


Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Υπουργός

Γιώργος Σταθάκης

Ο Γιώργος Σταθάκης είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

» Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Χρήστος Σπίρτζης

Ο Χρήστος Σπίρτζης σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 1999 έως το 2008 ήταν Μέλος της ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος.

» Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας

Θοδωρής Δρίτσας

Ο Θοδωρής Δρίτσας είναι τελειόφοιτος της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθήνας και έδρασε ως μέλος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στη δικτατορία και στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2007

» Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού

Ελενα Κουντουρά:

Η  Έλενα Κουντουρά είναι απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει διατελέσει αναπληρωτής τομεάρχης πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας ενώ υπήρξε  επίσης μέλος των επιτροπών Τουρισμού και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

» Περισσότερα στοιχεία


Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Υπουργός

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ υπήρξε μέλος του αντιδικτατορικού αγώνα και υπέστη διώξεις για τη δράση του.

» Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Γιάννης Τσιρώνης

Ο Γιάννης Τσιρώνης σπούδασε  χημικός και διδάσκει Οργανική Χημεία και Βιοχημεία σε φοιτητές και έχει διατελέσει μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας από το 1999 μέχρι το 2006. 

» Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Βαγγέλης Αποστόλου

Ο Βαγγέλης Αποστόλου έχει σπουδάσει Δασολογία και έχει διατελέσει μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως σήμερα.

» Περισσότερα στοιχεία


Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Παναγιώτης Σγουρίδης

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την ειδικότητα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού, ενώ είναι και συγγραφέας δύο βιβλίων.

» Περισσότερα στοιχεία


Υπουργείο Οικονομικών Υπουργός

Γιάνης Βαρουφάκης:

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Βασικοί ερευνητικοί τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι η Πολιτική Οικονομία, η Θεωρία Παιγνίων, η Πειραματική Οικονομική και η Πολιτική Φιλοσοφία, ενώ έχουν κυκλοφορήσει και πέντε βιβλία του στα ελληνικά.

» Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρώτρια Οικονομικών

Νάντια Βαλαβάνη

Η Νάντια Βαλαβάνη είναι υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα και φυλακίστηκε από την χούντα το 1974.
 
» Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρωτής οικονομικών

Δημήτρης Μάρδας

Ο Δημήτρης Μάρδας είναι καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο παρελθόν έχει εργαστεί στο υπουργείο Ανάπτυξης.

» Περισσότερα στοιχεία


Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Υπουργός

Αριστείδης Μπαλτάς

Ο Αριστείδης Μπαλτάς είναι ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας των Επιστημών του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (πρ. Γενικού Τμήματος) του ΕΜΠ. Τον Δεκέμβριο του 2010 του απονεμήθηκε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στη μνήμη των Βασίλη Ξανθόπουλου-Στέφανου Πνευματικού.

 » Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού

Νίκος Ξυδάκης

Ο Νίκος Ξυδάκης πήρε  πτυχίο από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ιστορίας τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει βραβευτεί από το  Ίδρυμα Μπότση με το Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων ως Πολιτικός Αρθρογράφος της Χρονιάς.

 » Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας

Τάσος Κουράκης

Ο Τάσος Κουράκης έχει διατελέσει αναπληρωτής καθηγητής της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ και πέρα από τις επιστημονικές εργασίες που έχει δημοσιεύσει σε έγκυρα περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές.

» Περισσότερα στοιχεία


 
Αναπληρωτής υπουργός έρευνας και καινοτομίας

Κώστας Φωτάκης

Ο Κώστας Φωτάκης έχει εκλεγεί  ως ισόβιο μέλος και Fellow της OSA και είναι μέλος της Επιτροπής Επιλογής των Fellows της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οπτικής, ενώ έχει τιμηθεί με το «Βραβείο Ηγεσίας» της Αμερικανικής Εταιρείας Οπτικής.

» Περισσότερα στοιχεία


 
Υφυπουργός Αθλητισμού

Σταύρος Κοντονής

Ο Σταυρός  Κοντονής  είναι πτυχιούχος του Νομικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής Ελέγχου Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

 » Περισσότερα στοιχεία


 
Υπουργείο Εργασίας Υπουργός: 

Πάνος Σκουρλέτης

Ο Πάνος Σκουρλέτης  είναι οικονομολόγος και απόφοιτος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά

» Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θεανώ Φωτίου

Η Θεανώ Φωτίου είναι εκλεγμένη αντιπρόσωπος στο T.E.E. και U.I.A. Eλλάς και αποτελεί  μέλος της Ένωσης Πανεπιστημιακών Aρχιτεκτονικών Σχολών της Eυρώπης. Είναι συνιδρύτρια και μέλος του Eυρωπαϊκού Δικτύου για την Tρίτη Hλικία.

» Περισσότερα στοιχεία


 
Αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας

Ράνια Αντωνοπούλου

Η Ράνια Αντωνοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος ΜΑ και PhD απο το Πανεπιστήμιο New School for Social Research των ΗΠΑ. Επίσης, είναι διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη.

» Περισσότερα στοιχεία


Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Τυφλών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών και ιδρυτής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Προσώπων με Αναπηρία. Είναι ο πρώτος Έλληνας τυφλός που εκλέχθηκε  βουλευτής και ένας εκ των δύο στην ΕΕ.

 » Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Ανδρέας Ξάνθος

Ο Ανδρέας Ξανθός είναι μέλος της Διαρκούς επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και μέλος της Υποεπιτροπής για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

» Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Δημήτρης Στρατούλης

Ο Δημήτρης Στρατούλης είναι διδάκτορας εργασιακών σχέσεων και συντονιστής της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει διατελέσει και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
 
» Περισσότερα στοιχεία


Υπουργείο Εξωτερικών

Νίκος Κοτζιάς

Ο Νίκος Κοτζιάς έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες, πολιτικά και φιλοσοφία, δίκαιο, αλλά και πολιτική της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Έχει καταδικαστεί κι αυτός για αντιστασιακή δράση, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας

» Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Νίκος Χουντής

Ο Νίκος Χουντής είναι πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός) και του Παντείου Πανεπιστημίου (Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές). Είχε ενταχθεί στις γραμμές της Αριστεράς την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα.

» Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρωτής υπουργός

Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα πεδία της μακροοικονομίας, των οικονομικών της Ευρ. Ένωσης, της πολιτικής οικονομίας και της φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών.

» Περισσότερα στοιχεία


Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Πάνος Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Λυών τη Γαλλία Οικονομικά και Ψυχολογία, ενώ έχει σπουδάσει  και στην Ανώτερη Σχολή Managers Ελβετίας. Έχει τιμηθεί από τον Νικολά Σαρκοζί με το παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας» για τη δράση του κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. 

» Περισσότερα στοιχεία


Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

Κώστας Ήσυχος

Ο Κώστας Ήσυχος σπούδασε  πολιτικές και οικονομικές επιστήµες στο Πανεπιστήµιο Γιόρκ στο Τορόντο. Υπήρξε στέλεχος στα Κομμουνιστικά Κόμματα της Ελλάδας και του Καναδά.
 
 » Περισσότερα στοιχεία


Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Νίκος Τόσκας

Ο Νίκος Τόσκας είναι Υποστράτηγος εν αποστρατεία και διδάσκει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

» Περισσότερα στοιχεία


Υπουργείο Δικαιοσύνης

Νίκος Παρασκευόπουλος

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος είναι καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ διετέλεσε για χρόνια πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

» Περισσότερα στοιχεία


Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Παναγιώτης Νικολούδης

Ο Παναγιώτης Νικολούδης είναι Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Πρόεδρος Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες & της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

 » Περισσότερα στοιχεία


Υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό κυβερνητικού έργου

Αλέκος Φλαμπουράρης

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης σπούδασε στο Γκρατς της Αυστρίας και στη συνέχεια Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης –από όπου απέκτησε και το δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού. Έδωσε το «παρών» στον αντιδικτατορικό αγώνα και συνελήφθη από την χούντα.

» Περισσότερα στοιχεία


Υφυπουργός

Τέρενς Κουίκ

Ο Τέρενς  Κουΐκ είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει πλούσια διαδρομή στον χώρο της δημοσιογραφίας και αποτελούσε μέχρι προσφάτως τον Εκπρόσωπο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων

» Περισσότερα στοιχεία


Υπουργός Επικρατείας

Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς έχει σπουδάσει μακροοικονομικά στη Σκωτία και έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Στραθκλάιντ


Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σπούδασε  στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  και στη συνέχεια προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στη Νέα Υόρκη.

» Περισσότερα στοιχεία


Πρόεδρος της Βουλής θα προταθεί

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, από όπου και πήρε το πτυχίο της.  Από το 2007  είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου, με μέλη ακαδημαϊκούς, δικηγόρους, δικαστές και εισαγγελείς από όλο τον κόσμο. Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά τον Μάιο του 2012.  

» Περισσότερα στοιχεία