Η Αθήνα δεν είναι υποχρεωμένη να αποπληρώσει τη βοήθεια μέχρι το 2020 και έχουν συμφωνηθεί χαμηλά επιτόκια, σημείωσε σε συνάντηση με βουλευτές της ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) σύμφωνα με ορισμένα στελέχη που συμμετείχαν στη συνάντηση. 

 
Σε κάθε περίπτωση η Γερμανίδα καγκελάριος θα περιμένει τις προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, αναφέρει το ANSAmed. 
 
Η Μέρκελ είπε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους και σημείωσε ότι η τελευταία δόση από το υφιστάμενο πρόγραμμα δεν έχει καταβληθεί ακόμα στην Ελλάδα. 
 
Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι τα κεφάλαια θα δοθούν μόνο εφόσον η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αναφέρει το πρακτορείο. 
 
Το πρακτορείο μεταφέρει επίσης δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο BBC ότι “κανείς δεν πιστεύει πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο”. 

 
Οι βουλευτές του συντηρητικού κόμματος της Γερμανίδας  Angela Merkel δεν θα υποστηρίξουν ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, δηλώνει ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Michael Grosse- Broemer, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
 
“Δεν θέλουμε η Ελλάδα να αφήσει το ευρώ αλλά λέμε ότι (η Ελλάδα) θα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τους κανόνες”, δήλωσε ο Michael Grosse- Broemer σύμφωνα με το πρακτορείο. “Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει στην ανταγωνιστικότητα της. Και είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να παρέχουμε αλληλεγγύη όσο πληρούνται οι προϋποθέσεις σε αντάλλαγμα”.
 
Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών στη γερμανική Βουλή Volker Kauder δήλωσε ότι δεν φταίει η Γερμανία για το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. 
 
Σημειώνει ταυτόχρονα ότι κάποια αλλαγή στους όρους της προηγούμενης συμφωνίας θα πρέπει να εγκριθεί από την Κάτω Βουλή (Bundestag). “Χωρίς την έγκριση μας, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Παραμένουμε στο αξίωμα μας: ναι στην αλληλεγγύη, αλλά θα πρέπει το δούναι και το λαβείν να ταιριάζουν”, δήλωσε. 

 
Δεν υπάρχει λόγος να αναζητηθεί νέο μίγμα πολιτικής για την Ελλάδα δήλωσε σήμερα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Wolfang Schaeuble μιλώντας στην επιτροπή νομισματικών και οικονομικών υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου. Ο Schaeuble παραδέχτηκε ότι το μνημόνιο δεν έφερε στην Ελλάδα τα επιθυμητά αποτελέσματα –όπως συνέβη σε άλλες χώρες–αλλά απέδωσε την αποτυχία στις επιλογές της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν αξιοποίησε πλήρως τη βοήθεια που της δόθηκε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις Κυβερνήσεις που κλήθηκαν να υλοποιήσουν τα μνημόνια.

Μήνυμα σε Βερολίνο και τρόικα έστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.
 
“Η Μέρκελ εξακολουθεί να θεωρεί ότι μπορεί να κυβερνάει την Ευρώπη. Ας κυβερνάει την Γερμανία κι ας αφήσει την Ευρώπη. Δεν πρόκειται να υπακούσουμε στις εντολές της Μέρκελ, δεν πρόκειται να υπακούσουμε στις εντολές της τρόικας, δεν πρόκειται να υπακούσουμε πουθενά. Θα υπακούσουμε στις εντολές που μας έδωσε ο ελληνικός λαός”, διεμήνυσε.
 
Ερωτηθείς αν αυτό θα γίνει με κάθε κόστος υποστήριξε πως “εκείνοι που έχουν να χάσουν αν τα σπάσουμε είναι η γερμανική κυβέρνηση”. “Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χάσει. Από την στιγμή που έρχεται στην εξουσία ο λαός δεν πρόκειται να χάσουμε τίποτε απολύτως”, τόνισε.