Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας, φροντίδα ώστε να αποφεύγονται σπατάλες και αμείλικτη στάση απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς συνέστησε προς τα μέλη της νέας κυβέρνησης ο Αλ. Τσίπρας, ανοίγοντας την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 
«Δεν ερχόμαστε για να απολαύσουμε προνόμια εξουσίας, αλλά για να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που ασκείται η πολιτική και η διοίκηση της χώρας, να βαλουμε τέλος στο καθεστώς του ρουσφετιού, να κανουμε παρελθόν το κράτος-πελάτη», είπε, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της νέας κυβέρνησης.
 
Τόνισε ακόμη ότι «η κυβέρνηση δεν έχει άλλο αφεντικό, παρά τους ίδιους τους πολίτες που υποφέρουν και απαιτούν από εμάς να ματώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια του».
«Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που ανέδειξε ο ελληνικός λαός έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο: Την αποκατάσταση του κύρους και της διεθνούς υπόστασης, της αξιοπρέπειας, της διαφάνειας και των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας, αλλά και του αισθήματος δικαίου στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.