Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα, επίσης, με τους οποίους, το σχέδιο είναι να πληγούν όσο είναι δυνατόν λιγότερο οι φορολογούμενοι άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Βέβαια, όπως επισήμαναν οι ίδιοι, «ρόλο θα παίξει σε αυτό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
 
Ο  Γ. Ντάισελμπλουμ γνωστοποίησε την Πέμπτη, μέσω twitter ότι την Παρασκευή θα δει στην Αθήνα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, και τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
 
Στις 4:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο στο υπουργείο Οικονομικών.
 
Πρέπει να σημειωθεί πως την προσεχή Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ο Γ. Βαρουφάκης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη όπου θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του.
 
Αρχικά θα συναντηθεί με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, ακολούθως θα ταξιδέψει στην γαλλική πρωτεύουσα όπου θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Μισέλ Σαπέν, και την Τρίτη θα μεταβεί στην Ρώμη για συζητήσεις με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Πάντοαν.
 
 

Καμία επικοινωνία με τον Σόιμπλε
 

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, δεν έχει υπάρξει έως σήμερα κάποια επικοινωνία με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης και, κατ' επέκταση, ούτε με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών για διοικητικά θέματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να μελετήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (τραπεζικά, ταμειακά διαθέσιμα, στοιχεία του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους κλπ).