Ο 51χρονος Νίσμαν είχε αναλάβει τη διερεύνηση βομβιστικής επίθεσης εναντίον εβραϊκού κέντρου το 1994, όταν 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν.
 
Ο Ντιέγκο Λαγκομαρσίνο είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Νίσμαν. Είναι εκείνος που του έδωσε το όπλο και μέχρι στιγμής ο μοναδικός κατηγορούμενος σε αυτή την υπόθεση.
 
«Ο εισαγγελέας Αλμπέρτο Νίσμαν μου είπε, «εγώ δεν εμπιστεύομαι ούτε την ασφάλεια μου». Εκείνη τη στιγμή κατέρρευσε και μου είπε «ξέρεις πως είναι τα παιδιά σου, οι κόρες σου, να μην θέλουν να είναι γύρω σας, επειδή φοβούνται πως κάτι θα τους συμβεί;» δήλωσε, στους δημοσιογράφους ο Ντιέγκο Λαγκομαρσίνο.
 
Οι εβραϊκές οργανώσεις της Αργεντινής απείχαν από τις επίσημες εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος που διοργάνωσε η κυβέρνηση της χώρας.
 
Με τον τρόπο αυτό διαμαρτυρήθηκαν για τον μυστηριώδη θάνατο του Αλμπέρτο Νίσμαν, ενώ έδειξαν και την δυσπιστία τους έναντι της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ.

Σε τηλεοπτικό της διάγγελμα την Τρίτη, η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ τόνισε ότι θα συντάξει νομοσχέδιο για τη δομή της νέας υπηρεσίας.

Η Κ. Φερνάντες πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της λατινοαμερικανικής χώρας διατηρούν την ίδια δομή από την εποχή της στρατιωτικής δικτατορίας, η οποία έληξε το 1983.