Οι πρώτες ενδείξεις από τη νέα κυβέρνηση επιβεβαιώνουν τους κινδύνους που υπογραμμίσαμε, συνέχισε, κάνοντας αναφορά στις εθνικοποιήσεις, την ακύρωση συμφωνιών όπως με την Cosco, την ΔΕΗ, τα περιφερειακά αεροδρόμια και τις προσλήψεις στο Δημόσιο.
 
Ο Α. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας ότι αν η ΝΔ είχε κερδίσει τις εκλογές, θα είχε προχωρήσει στον δρόμο της ανάπτυξης και θα είχε προχωρήσει ταχύτερα στη συμφωνία με τους δανειστές.
 
Ο τέως πρωθυπουργός επανήλθε και στον θόρυβο που δημιουργήθηκε με την παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου, υπενθυμίζοντας ότι πρώτος τηλεφώνησε το βράδυ των εκλογών για να συγχαρεί τον νικητή των εκλογών και ότι δεν είχε πρόθεση να μην παραδώσει, αλλά έτσι συμφωνήθηκε με την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ.
 
 

Άδωνης, Μητσοτάκης και Βρούτσης
 

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε εποικοδομητική αντιπολίτευση με στόχο την προστασία της μεσαίας τάξης, της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην οικονομία. 
 
Ο Α. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης θα προταθεί αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Βρούτσης.