Ο κύριος Σουλτς εμφανίστηκε κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους, ενώ τόνισε επανειλημμένως ότι δεν γνωρίζει λεπτομερώς τις προτάσεις του κ. Τσίπρα. 
Ακόμα, ανέφερε πως υπάρχουν πολλά ερωτήματα, για τις συντάξεις, τους δημόσιους υπαλλήλους, την ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων και το τι θα κάνει ο Α. Τσίπρας με την τρόικα.
 
Αναφορικά με την αλληλεγγύη που θα επιδείξει τη Ε.Ε. στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «η Ελλάδα ζητάει την αλληλεγγύη και θα της δοθεί αυτή η αλληλεγγύη και της αξίζει αυτή η αλληλεγγύη» ωστόσο επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι στην οικονομική πολιτική» αλλά όχι στην εξωτερική πολιτική.
 
Παράλληλα σημείωσε ότι κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό διαφώνησε μαζί του σε πολλά σημεία και υπογράμμισε πως θα πρέπει να βρει συμβιβασμό με την ευρωζώνη σύντομα καθώς πιέζουν τα χρονοδιαγράμματα. 
 
Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι στη νομισματική ένωση τα κράτη έχουν εκχωρήσει αρμοδιότητες κάτι που ισχύει τόσο για την Ελλάδα όσο και για το Βερολίνο, τονίζοντας ότι για κανέναν δεν υπάρχει απόλυτη εθνική κυριαρχία. «Αρα κανείς δεν μπορεί να ακολουθεί το δικό του δρόμο». Διευκρίνισε πάντως πως σε ό,τι έχει σχέση με την ανάπτυξη, την απασχόληση και την φοροδιαφυγή η κυβέρνηση «έχει την βοήθειά μας».
«Στο ευρωκοινοβούλιο δεν ήμασταν υπέρ της τρόικας, είναι περιττή, εμείς θέλουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βελτίωση εσόδων, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής οι πλούσιοί σας έβγαλαν τα λεφτά έξω…» ανέφερε ακόμη. 
 
Ο κ. Σουλτς δήλωσε δε ευθαρσώς ότι διαφωνεί με την κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι πρόκειται για «κακή συμμαχία για την Ευρώπη». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραιφνές σοσιαλιστικό κόμμα, οι ΑΝΕΛ καθαρά δεξιό κόμμα, δεν ταυτίζονται αυτές οι δυο δυνάμεις. Είναι κακή συμμαχία για Ελλάδα και Ευρώπη, δεν χρειαζόμαστε τώρα την αντιπαράθεση αλλά το διάλογο και αυτή η κυβέρνηση θα έρθει σε αντιπαράθεση» σημείωσε. 
 
Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής, «ο κ. Τσίπρας κατάλαβε τη γνώμη μου… Ο κ. Τσίπρας δεν έχει απόλυτη αποδοχή στην ΕΕ θα προτιμούσα ο ΣΥΡΙΖΑ να συνασπιστεί με το Ποτάμι που έχει επαφές και γέφυρες στην Ευρώπη».