Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παραχώρησε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Βένερ Τσάιτουγκ» και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει πριν τις εκλογές.

«Για μας υπάρχουν μόνον οι πολιτικά και νομικά νομιμοποιημένοι θεσμοί στην Ευρώπη, δεν αισθανόμαστε δεσμευμένοι με τους όρους των προγραμμάτων προσαρμογής για την Ελλάδα, είμαστε απελευθερωμένοι, όποιος ανέμενε ότι μετά τις εκλογές θα κάναμε “κωλοτούμπα” απατάται σφοδρά, θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας στο εσωτερικό, στην Ελλάδα, γι αυτό έχουμε εκλεγεί, γι αυτό απαγορεύουμε οποιαδήποτε ανάμιξη, γι αυτό δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε κανέναν».

Σχετικά με τους δημόσιους υπαλλήλους, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει το απερίγραπτο κυνήγι τους, στο οποίο είχε επιδοθεί η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει κυνηγητό δημοσίων υπαλλήλων όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο που είχε τεθεί για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Σε αυτό το απερίγραπτο κυνήγι ανθρώπων η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βρει τα πιο εύκολα θύματα: τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες.

Αυτοί οι απλοί άνθρωποι που ήταν απροστάτευτοι. Σε αυτό μπαίνει τώρα τέλος. Δεν θα υπάρχουν πλέον απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, και αυτό προβλέπει το ελληνικό Σύνταγμα από το 1911», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.