Οι δύο συγκεντρώσεις αποτελούν το πρώτο κρας-τεστ για την νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική, ενώ δεν πρόκειται να κλείσουν σταθμοί του μετρό, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα σε ανάλογες συγκεντρώσεις.
 
Κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. δεν αναμένεται να τοποθετηθούν στην λεωφ. βασιλίσσης Σοφίας (στο πλάι της Βουλής) παρά μόνον εφόσον η μεν πορεία από την Ομόνοια θελήσει να κατευθυνθεί προς την πλατεία Ρηγίλλης ή εφόσον τα μέλη της ΧΑ θελήσουν να κατευθυνθούν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για την κατάθεση στεφάνου.  
 
Για το θέμα μίλησε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σημειώνοντας: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά και η φυσική ηγεσία δεν θα παίξει το ρόλο του πολέμου, δεν θα επιτεθεί. Θα έχει πολύ διακριτική παρουσία και στα μεν και στα δε (σ.σ. σημεία των συγκεντρώσεων) για να δείξει ακριβώς έναν άλλο τρόπο σεβασμού του δικαιώματος να συγκεντρωθούν και να διαδηλώσουν.
 
»  Αν αυτός ο σεβασμός γίνει και από την άλλη πλευρά αποδεκτός θα είμαστε πάρα πολύ ήσυχοι. Αν θεωρήσει η μία ή η άλλη πλευρά ότι είναι ευκαιρία έναρξης ενός πολέμου, αφού η αστυνομία δείχνει μία ηρεμία και δεν έχει προτεταμένα όπλα αυτό σημαίνει ότι υποχωρεί και άρα θα επιτεθούμε, τότε φοβάμαι ότι θα έχουμε μια διαφορετική εξέλιξη.»