«Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο –μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους. Είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αφού το κοινό μας συμφέρον είναι η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη».
Με τρία τηλεφωνήματα του Πρωθυπουργού, την επίσπευση του ταξιδιού του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο Παρίσι και την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg,  το Μαξίμου λειτούργησε πυροσβεστικά στη φωτιά που πήγε να ανάψει χθες μετά τη συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντέισλεμπλουμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας  επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντάγκι,  ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, όσο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Μάλιστα ο κ. Σούλτς ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για όσα ειπώθηκαν στο γεύμα με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Επίσης κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε ο κ. Τσίπρας με τον Μάριο Ντράγκι, τον ενημέρωσε ότι δεν ήταν ποτέ πρόθεσή της Αθήνας να δράσει μονομερώς στο ζήτημα του χρέους. Από την πλευρά του ο κ. Ντράγκι διαβεβαίωσε πως «υπάρχει καλό κλίμα στην Ευρώπη για να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα εξυπηρετεί και την Ελλάδα και την Ευρώπη».