Μετά την αναγγελία της συνέντευξης και την προδημοσίευση των πρώτων αποσπασμάτων η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα σχεδόν όλων των διαδικτυακών ΜΜΕ. Ωστόσο κανένα τους δεν αναφέρει το TPP. Επικοινωνήσαμε με το ΑΠΕ, το οποίο έβγαλε το σχετικό τηλεγράφημα (είναι γνωστό ότι το 80% των ειδήσεων που διαβάζετε από τα sites προέρχονται από copy-page του ΑΠΕ) και η υπεύθυνη σύνταξης μας διαβεβαίωσε ότι θα αποσταλεί διευκρίνιση.

Το ίδιο είχε συμβεί και στην περίπτωση του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Σταυρίδη με  τη δημοσίευση από το ThePressProject του βίντεο που τον εμφάνιζε να αποκαλεί «ηλίθιους» τους Έλληνες. Και τότε το TPP είχε αποκτήσει αποκλειστικά το βίντεο από Νορβηγικό κανάλι αλλά όταν έπαιξε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ως πρώτο θέμα όλοι ισχυρίστηκαν ότι το αλίευσαν ταυτόχρονα διαβάζοντας Νορβηγικά. Η συνέντευξη είχε δωθεί στη Νορβηγική εφημερίδα Bergens Tidende 10 μέρες πριν την παραίτηση του κύριου Σταυρίδη.

Για μια ακόμα φορά τα εγχώρια ΜΜΕ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αναφέρονται στις δημοσιογραφικές επιτυχίες των μεγάλων διεθνών ΜΜΕ αλλά δυσκολεύονται αφάνταστα να κάνουν το απλό και απόλυτα δεοντολογικό: να αναφέρουν τις ελληνικές επιτυχίες, προφανώς εξαιτίας κάποιας διεστραμμένης αντίληψης περί ανταγωνισμού.

Επικοινωνήσαμε με τα περισσότερα ΜΜΕ που έχουν σήμερα απόσπασμα της προδημοσίευσης της συνέντευξης που θα διατεθεί στην Ελλάδα την Πέμπτη αποκλειστικά από το TPP και ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες αναφορές. Ωστόσο κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται, ούτε τα «καθιερωμένα» ΜΜΕ, ούτε τα «εναλλακτικά». Και αυτό, το δεύτερο, είναι μια ήττα για όλους μας.

Δεν πειράζει όμως, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν αρέσει στους Έλληνες εκδότες που το stern επέλεξε το ThePressProject και όχι κάποιο άλλο «μεγάλο», «αξιόπιστο» ή «έγκριτο» ΜΜΕ.