Ειδικότερα κορυφαίος αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτίμησε ότι «η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους πάνω από 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία».
 
Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο εν λόγω αξιωματούχος, οι πιστωτές συζητούσαν την πιθανότητα να υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης πριν ακόμη διεξαχθούν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. 
 
Υπήρχε «συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ των πιστωτών, από τον Σεπτέμβριο του 2014, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε χρειαστεί ένα τρίτο δάνειο» αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Ο εν λόγω αξιωματούχος δηλώνει πως είναι πιθανό ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.
 
Παράλληλα, τονίζει ότι η συμφωνία του Eurogroup μπορεί να αλλάξει, ενώ κάνει λόγο για πολλούς στο Eurogroup που δεν πείσθηκαν από τις δεσμεύσεις της Αθήνας.
 
Αναφορικά με το χρέος της Ελλάδας, ο ίδιος αξιωματούχος σημειώνει πως μέσα στο επόμενο διάστημα των τεσσάρων μηνών δεν θα υπάρξουν συζητήσεις περί ελάφρυνσης.
 
Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σενάρια στην Γερμανία που αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και θα χρειαστεί σύντομα και τρίτο πακέτο διάσωσης. 
Ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στο Bloomberg είπε ότι «υπολογίζει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία τον επόμενο μήνα όταν δεν θα έχει χρήματα για να εξυπηρετήσει το χρέος της». Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει δάνειο του ΔΝΤ τον Μάρτιο και ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να δώσει τα 2 δισ. ευρώ -που οφείλει στην Ελλάδα από τα κέρδη που είχε από ελληνικά ομόλογα- ως μερική αποπληρωμή στο ΔΝΤ. «Σας δίνω ένα παράδειγμα, τίποτε δεν έχει αποφασισθεί. Αυτό είναι ένα ποσό που μας οφείλεται. Είναι δικά μας χρήματα» τόνισε ο υπουργός.
 
«Είμαι αρκετά βέβαιος ότι δεν θα έχουμε ταμειακό πρόβλημα, επειδή προσπαθήσαμε πολύ σκληρά στις μακρές συζητήσεις με τους εταίρους μας, τους θεσμούς να φθάσουμε σε αυτό το στάδιο» δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός, προσθέτοντας: «Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μας αφήσουν να σκοντάψουμε σε ένα σχετικά μικρό ταμειακό πρόβλημα».

Την αισιοδοξία της για επιτυχή έκβαση στις ελληνικές διαπραγματεύσεις εκφράζει η JPMorgan, κάνοντας λόγο για πολύ χαμηλή πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 
 
Σε έκθεση με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου, ο οίκος παραδέχεται πως τόσο η παράταση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, όσο και η διαπραγμάτευση ενός νέου, θα είναι δύσκολες. “Ωστόσο, παραμένουμε πεπεισμένοι πως θα επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα”, αναφέρουν οι αναλυτές, λέγοντας πως οι εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας έχουν ενισχύσει αυτή την άποψη. 
 
Ξεχωριστά η JPMorgan παραδέχεται πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντική πίεση στα δημόσια οικονομικά: η οικονομία παραπαίει και ενδέχεται να επιστρέψει σε ύφεση, τα φορολογικά έσοδα έχουν σημειώσει ραγδαία συρρίκνωση, ενώ το ισοζύγιο ενδέχεται να είναι πάλι ελλειμματικό.
 
Ο οίκος λέει πως υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, όπως η αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων που γίνονται δεκτά ως εγγύηση στην αναχρηματοδότηση της ΕΚΤ. Εάν αυτό συμβεί, η ΕΚΤ πιθανότατα θα σφίξει το “λουρί” της ρευστότητας. Δεύτερον, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις καταθέσεις σε πολλούς φορείς του δημοσίου. Τρίτον, η κυβέρνηση μπορεί πάντα να καθυστερήσει τις πληρωμές προς τους προμηθευτές της. Τέλος, ενδέχεται να υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης της πληρωμής των οφειλών προς το ΔΝΤ.