«Το μόνο μου σχέδιο από την αρχή είναι “η Ελλάδα στην Ευρωζώνη”, αρνούμαι να σκεφτώ άλλες λύσεις» 

Όπως είπε, η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι προς το κοινό συμφέρον και αυτό το ξέρουν όλοι στην Ευρωζώνη, αλλά το ξέρει και η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι πρέπει να εισακουσθεί και να γίνει σεβαστή η δημοκρατική επιλογή των Ελλήνων μετά τις εκλογές και υποστήριξε ότι είναι φυσικό η κυβέρνηση να θέλει κάποιες αλλαγές. Αν αυτές οι αλλαγές, πρόσθεσε, αφορούν την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, την καλύτερη δημόσια διοίκηση, ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα και την πάταξη της φοροδιαφυγής «τότε πρέπει -και είμαι σίγουρος- πως όλοι θα συμφωνήσουν».

Ωστόσο, ο Ευρωπαίος επίτροπος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι παράλληλα πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως οι μεταρρυθμίσεις και να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της Ε.Ε. και πρόσθεσε πως αυτά τα ζητήματα «θα αφορούν οι συζητήσεις των επόμενων τεσσάρων μηνών».

«Θέλουμε μια δυνατή Ελλάδα, μια Ελλάδα που να μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Θέλουμε μια χώρα στην οποία θα μπορεί να βασιστεί ο οποιοσδήποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.