Έφυγε ο Λέοναρντ Νιμόι. Είχε γεννηθεί το 1931 και από το 1966, δηλαδή τα 49 τελευταία χρόνια της ζωής του, φορούσε ψεύτικα μυτερά αυτιά και έπαιζε τον Μίστερ Σποκ στο Σταρ Τρεκ, που τα πρώτα χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης παιζόταν στην Ελλάδα ως «Ταξίδι στα Αστέρια».

Έπαιξε σε όλα τα επεισόδια της ορίτζιναλ σειράς όπως και σε ταινίες κλπ, και η τελευταία του εμφάνιση στο σινεμά ήταν όταν έπαιξε τον κύριο Σποκ γερασμένο να συναντά το νεώτερο εαυτό του. Είναι μερικοί ηθοποιοί που ταυτίζονται άρρηκτα με κάτι. Μπορεί να το ερμηνεύσουν εστω και μία φορά αυτό το κάτι αλλά μπορεί και συνεχώς, κι αυτό να τους ακολουθεί μέχρι το φινάλε. Ο σπουδαίος, ας πούμε, Τζοελ Γκρέι, μετά το ’66 που το ερμήνευσε στο θέατρο και το ’72 στο σινεμά, δε μπόρεσε να κάνει κάτι άλλο από τον κομπέρ στο μιούζικαλ «Καμπαρέ».

Το «Σταρ Τρεκ» είναι κάτι παραπάνω από τηλεοπτική σειρά, ταινίες κι όλα αυτά. Είναι ένα μέρος, πλέον, της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας. Κι επειδή απευθυνόταν και απευθύνεται κατ’ αρχήν σε νεαρές ηλικίες έβλεπε πάντα το κοινό του να ανανεώνεται και να το διατηρεί εσαεί σε επικαιρότητα. Όπως τον Μίστερ Σποκ.

Ο Λέοναρντ Νιμόι δεν ήταν ένας σπουδαίος ηθοποιός, ήταν κάτι πολύ παραπάνω. Ένας αγαπημένος ηθοποιός, μια αγαπημένη φιγούρα. Κι είναι ωραίο όταν φεύγεις σε αυτή την ηλικία τόσες πολλές παιδικές, νεανικές, ή πρώην παιδικές και νεανικές καρδιές να αισθάνονται την ανάγκη να σου πουν καλό ταξίδι.