Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση της πολιτικής απόφασης, της εκλογής Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά και με μεγάλο ποσοστό μεταξύ των μελών της ΚΕ του κόμματος που εξέφρασε τη αντίθεσή του στη συμφωνία με το Eurogroup. Νέος Γραμματέας της ΚΕ εξελέγη ο Τάσος Κορωνάκης.
Εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών, ενώ απορρίφθηκε η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας κατά του περιεχομένου της πρόσφατης συμφωνίας με το Eurogroup. Στις αυξημένες ευθύνες που έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας
Το σχέδιο απόφασης που εισηγήθηκε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, πέρασε, από την Κεντρική Επιτροπή με 56%, ενώ η Αριστερή Πτέρυγα (η οποία ψήφισε λευκό)  κατέθεσε ξεχωριστή τροπολογία, η οποία καταψηφίστηκε λαμβάνοντας  68 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 5 λευκά.

Η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας, η οποία εξέφραζε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία του Eurogroup και ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να προωθήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις απορρίφθηκε.
Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 68 μέλη, ενώ κατά ψήφισαν 92 και βρέθηκαν και 5 λευκά.

Επίσης η νέα Πολιτική Γραμματεία απαρτίζεται από τους εξής:
Ηλιόπουλος Νάσος
Καλύβης Αλέκος
Λάμπρου Πάνος
Λεουτσάκος Στάθης
Μπουρνούς Γιάννης
Νταβανέλος Αντώνης
Παπαδόγιαννη Σόφη
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Ρήγας Παναγιώτης
Ρινάλντι Ρούντι
Σβίγκου Ράνια
 
«Η κυβέρνηση μέσα από τις συλλογικές κομματικές μας διαδικασίες βγαίνει ακόμα πιο ισχυρή» δήλωσε μετά το τέλος της συνόδου της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντώντας στα σχόλια περί αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης από τον  εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ.  Κώστα Καραγκούνη, με αφορμή  την αντίδραση της Αριστερής πλατφόρμας στη συμφωνία με το Eurogroup.

Ο κ. Λαφαζάνης ασκεί έντονη κριτική στη Ν.Δ. λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει, σε αντίθεση με τη Ν.Δ. και όχι μόνο, μια ριζοσπαστική πολιτική δύναμη με ζωντανές και διασφαλισμένες τις δημοκρατικές λειτουργίες.
«Η κυβέρνηση μέσα από τις συλλογικές κομματικές μας διαδικασίες βγαίνει ακόμα πιο ισχυρή, πιο ενωμένη και με ακόμα πιο ευρεία, σχεδόν πρωτοφανή λαϊκή στήριξη για να εγγυηθεί το μέλλον της χώρας» τονίζει ο κ. Λαφαζάνης και προσθέτει πως «μόνο θυμηδία και ειρωνικά σχόλια προκαλούνται όταν η Ν.Δ. κάνει αναφορά σε αποσταθεροποίηση».