Το τροφείο θα χορηγείται για κάθε ημέρα πραγματικής εργασίας (φυσική παρουσία), με στόχο «την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της Επιχείρησης, τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας, καθώς και την αύξηση της παραγωγικότητας».

Αξίζει να σημειωθεί πως για 25 ημέρες εργασίας, το τροφείο μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης των 150 ευρώ στον μηνιαίο μισθό, κάτι που έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εφημερίδας Τα Νέα, το κόστος αυτής της ρύθμισης αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ ετησίως. 

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η νέα Σύμβαση προβλέπει ακόμη δύο επιδόματα:
  • Tο επίδομα ευδόκιμης παραμονής, το οποίο θα δοθεί σε εργαζόμενους που έχουν φτάσει στο ανώτατο μισθολογικό κλιμάκιο, αλλά δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη επειδή αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης.
  • Το επίδομα παραμονής, το οποίο αφορά εργαζόμενους που ενώ έχουν κριθεί «στάσιμοι» λόγω ανεπάρκειας εξαιτίας των προσόντων τους ή της χαμηλής τους απόδοσης για δύο συνεχόμενες χρονιές, εντούτοις πέρασαν επιτυχώς την τρίτη αξιολόγηση.
Η σύμβαση προβλέπει επίσης την παρακράτηση 2 ευρώ τον μήνα, επιπλέον ως έκτακτη συνδικαλιστική εισφορά, η οποία -σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους- επιβάλλεται για την αποπληρωμή δανείου που είχε λάβει η ΓΕΝΟΠ από την επιχείρηση.
 
Η ΔΕΗ δεσμεύεται επίσης «να μην προχωρήσει σε καταγγελία συμβάσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους, παρά μόνο εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος».

Προβλέπονται, τέλος, ειδικές παροχές για τους εργαζόμενους στην εμπορική εξυπηρέτηση πελατών (Front Office) που περιλαμβάνουν τέσσερις ημέρες επιπλέον άδεια το χρόνο καθώς και ημερήσιο επίδομα μέχρι 5 ευρώ, μετά τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Κατάκτηση των εργαζομένων, η οποία συμβάλλει στην εργασιακή ειρήνη
 
Από την πλευρά της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εκφράζει ικανοποίηση για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, λέγοντας ότι επεδίωξε την προστασία των μισθών και των επιδομάτων, ώστε «να κατοχυρωθεί ένα επίπεδο αμοιβών που δεν θα κινδυνέψει περαιτέρω, καθώς λόγω των μνημονιακών νόμων η μέση ποσοστιαία απώλεια για κάθε εργαζόμενο του Ομίλου ΔΕΗ ξεπερνά το 35%».
 
Ακόμη εκτιμά ότι το κείμενο της νέας τριετούς ΣΣΕ «είναι μια κατάκτηση των εργαζομένων και ταυτόχρονα συμβάλει στην εργασιακή ειρήνη και την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου η ΔΕΗ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα που της δημιουργούν οι τεράστιες οφειλές (περίπου 2 δισ. ευρώ) αλλά και να συνεχίσει τη θετική της παρέμβαση στους τομείς της Ανάπτυξης και της Απασχόλησης μέσα από το επενδυτικό της πρόγραμμα».