Αρχικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε λόγο για ομόφωνη απόφαση του ΔΣ με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να κάνει προτάσεις, οι οποίες έγιναν ομόφωνα δεκτές από τα υπόλοιπα μέλη.
 
«Είχαμε εποικοδομητική συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη της Λίγκας. Ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση με δραστικά μέτρα για να εφαρμοστούν άμεσα. Υπήρξε ομόφωνη συμφωνία για αυτά τα μέτρα και θα σας ενημερώσει ο κ. Μποροβήλος. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τελειώσει το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο και να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας κατά της βίας στα γήπεδα. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Τον λόγο έχει η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική αστυνομία. Το ζητούμενο είναι τι προτείνουμε. Με πρόταση του Ολυμπιακού έγινε μια πολύ σωστή συζήτηση και συμφωνήσαμε ομόφωνα», είπε αρχικά.
 
Όσο για τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας: «Ήταν μια λεκτική αντιπαράθεση. Αυτά έχουν γίνει πολλές φορές. Προχωράμε μπροστά. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσει το πρωτάθλημα σε σωστές βάσεις και το επόμενο πρωτάθλημα να αρχίσει σε ακόμη καλύτερες βάσεις».
 
 

Δικαστικά η εξωγηπεδική διαφωνία
 

Στη συνέχεια βγαίνοντας από το κτήριο δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Αλαφούζος, όπου ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε εξωγηπεδική διαφωνία θα λυθεί δικαστικά ή έστω εκτός διοικητικού συμβουλίου, ενώ επιβεβαίωσε και εκείνος με τη σειρά του την ομόφωνη απόφαση.
 
«Είχαμε μία συζήτηση, όπου αποφασίσουμε να λύσουμε δικαστικά τις διαφορές μας ή τέλος πάντων εκτός διοικητικού συμβουλίου. Συμφωνήσαμε να κοιτάξουμε πως θα λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα. Υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πολύ άσχημης κατάστασης στην Ελλάδα, όπως η αυστηροποίηση ποινών για τις ομάδες», ήταν τα λόγια του προέδρου του Παναθηναϊκού.
 

Πέντε προτάσεις από την Ξάνθη

 
Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη με τη σειρά της παρουσίασε 5 προτάσεις, οι οποίες ζήτησε να εφαρμοστούν άμεσα. 
 
Αυτές είναι οι εξής:
 
1. Έως το τέλος της σεζόν, επιβάλλεται απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών.
2. Σε περίπτωση που οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο, η γηπεδούχος θα τιμωρείται μέχρι τέλους της φετινής σεζόν δίνοντας τους εντός έδρας αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών.
3. Σε περίπτωση προπηλακισμού μέλους της αντίπαλης ομάδος, κατά την άφιξη της στο γήπεδο – ποδοσφαιριστές, παράγοντες -, τότε η γηπεδούχος ομάδα θα αγωνίζεται στους υπόλοιπους εντός έδρας αγώνες, κεκλεισμένων των θυρών.
4. Άμεσα, κάμερες που βλέπουν στα αποδυτήρια των δύο ομάδων, σε αυτά των διαιτητών και στη φυσούνα, οι οποίες θα ελέγχονται από την ΕΛΑΣ.
5. Οι ομάδες πρέπει να είναι 100% υπεύθυνες για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους και να διαφυλάττουν τα συμφέροντα τους μέσω ιδιωτικής ασφάλειας, χωρίς την παρουσία Αστυνομίας. Μπορεί να υπάρχει έξω από το γήπεδο ένα Police Station, το οποίο θα επικοινωνεί με την ιδιωτική ασφάλεια του γηπέδου για θέματα που τυχόν θα προκύψουν.