Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών ότι ο υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης είχε σήμερα οποιαδήποτε επικοινωνία με εκπροσώπους των θεσμών. 
 
Σε μία λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ αναφέρεται:
 
“Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είχε σήμερα οποιαδήποτε επικοινωνία με εκπροσώπους των θεσμών”.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσιεύματα, όχι μόνο έλαβε χώρα τηλεδιάσκεψη, αλλά σε αυτή συζητήθηκε, μάλιστα, και ο φάκελος με τις έξι προτεινόμενες από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα τεθούν υπόψη του Eurogroup της 9ης Μαρτίου.


Το τηλεραντεβού φερόταν να εντάσσεται στο πλαίσιο της κορύφωσης των διαπραγματεύσεων υπό ασφυκτικές πιέσεις ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο η κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει πρόοδο μέσω 6 μεταρρυθμίσεων για να λάβει την χρηματοδότηση που έχει άμεση ανάγκη και με κεντρικό σενάριο την πρόταση Ντάισελμπλουμ για λήψη υπο-δόσης μετά από εκπλήρωση μέρους των μεταρρυθμίσεων.
Όπως αποκάλυψε χθες στο STAR, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης είχε σήμερα στις 5.20 τα ξημερώματα “ραντεβού”, ενώ o υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης βρέθηκε χθες στις Βρυξέλλες και για την παρουσίαση των νομοσχεδίων.
Συνεχείς ήταν χθες οι συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου, αλλά και οι «τακτικές επαφές» με την Κομισιόν που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές.
 
Πηγές των δανειστών κάνουν λόγο για «τοξικό Eurogroup» λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με το κλίμα να προοιωνίζεται από τις δηλώσεις αξιωματούχων και υπουργών Oικονομικών της ευρωζώνης, αλλά και με κεντρικό σενάριο την πρόταση Ντάισελμπλουμ για λήψη υπο-δόσης μετά από εκπλήρωση μέρους των μεταρρυθμίσεων. 

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης χαρακτήρισε ανοιχτό ζήτημα την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα έχει θετική έκβαση. Σημείωσε πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι ο Μάρτης θα είναι δύσκολος μήνας σε σχέση με τις υποχρεώσεις της χώρας, κάτι που γνώριζε και η προηγούμενη κυβέρνηση και παραδέχθηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης.