Στην προεδρική πρόταση για εθνική συνδιάσκεψη αντιπρατέθηκε η πρόταση του νέου ηγετικού πόλου για τη διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου που θα κρίνει και την ηγεσία.
 
Κατά τη συνεδρίαση αναδείχθηκε συγκροτημένη ομάδα αμφισβήτησης του προέδρου της ΝΔ, την οποία απαρτίζουν κατά βάση στελέχη με καραμανλικές καταβολές, με κεντρικούς πρωταγωνιστές τον Νίκο Δένδια και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.
 
Ο Κώστας Καραμανλής, την Πέμπτη, θέλοντας να δείξει ότι κινείται σε ζώνη ουδετερότητας αποχώρησε από τη συνεδρίαση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αρχικής τοποθέτησης του Α. Σαμαρά. Ανάλογη στάση τήρησε και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
 
 

«Δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνω»
 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αντιτάχθηκε στις πιέσεις για έκτακτο Συνέδριο και εισηγήθηκε να συγκληθεί προσεχώς εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος.
 
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το έκτακτο συνέδριο, αλλά εγώ δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνω» είπε στη δευτερολογία του, επαναλαμβάνοντας πως «όποιος θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας να το πει τώρα και να προχωρήσουμε στις σχετικές καταστατικές διαδικασίες».
 

«Έγκλημα η θεωρία αριστερής παρένθεσης»
 

Απαντώντας για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η ΝΔ, χαρακτήρισε έγκλημα τη θεωρία της αριστερής παρένθεσης, τόνισε όμως πως είναι εξίσου λάθος και η λογική του ώριμου φρούτου.

Ο Α. Σαμαράς αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις με την ΕΚΤ και τις δηλώσεις του Μ. Ντράγκι χαρακτήρισε κακά τα νέα τονίζοντας πως «οι δηλώσεις Ντράγκι είναι δυσάρεστη εξέλιξη και φωτογραφίζουν τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργείου Οικονομικών».