Αναλυτικά, στην καταβολή 310 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στην πρώτη δόση του Μαρτίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε την Παρασκευή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Την ίδια ώρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

«Υπάρχει απόλυτη στήριξη για τις ελληνικές τράπεζες, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, οι τράπεζες είναι και επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και διασφαλίστηκε η ρευστότητά τους, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει συνολικά 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ έως το τέλος του μήνα.

«Το Eurogroup πρέπει να πετύχει»

«Στα γενικότερα θέματα, η Τράπεζα της Ελλάδος, συνδράμει το κυβερνητικό έργο, το συνδράμει βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της συνθήκης και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη.

»Έχει πολύ μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι πετυχημένο και δουλεύουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτή» πρόσθεσε ο Γ. Στουρνάρας.

Απορρίφθηκε αίτημα για συνάντηση

Η γερμανική Sueddeutsche Zeitung αναφέρει, επικαλούμενη πηγές στην Αθήνα, πως ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε άμεσα έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με φόντο τις πιεστικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, χωρίς το αίτημά του να γίνεται αποδεκτό. 

Η άρνηση του επικεφαλής της Κομισιόν, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της ΕΚΤ την Πέμπτη θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως σκλήρυνση της στάσης των εταίρων-δανειστών. Συμφωνήθηκε ωστόσο να εξεταστεί εκ νέου συνάντηση μετά το προσεχές Eurogroup.