Ένας εκ των βουλευτών που τοποθετούνται υπέρ του έκτακτου Συνεδρίου είναι ο Νίκος Δένδιας. Ο βουλευτής μιλώντας σήμερα στο Βήμα Fm αποκαλύπτει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Ν.Δ. εφόσον υπάρξει συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας, πιέζοντας την Κ.Ο. για τη διεξαγωγή της. Επίσης, επεσήμανε πως οι βουλευτές που τάσσονται υπέρ του έκτακτου Συνεδρίου είναι 20 έναντι των 15, όπως είχε γνωστοποιηθεί εχθές. Αντιτίθεται έτσι στη χθεσινή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος εξέφρασε ότι «Δεν έχω κανέναν πρόβλημα για τη διεξαγωγή συνεδρίου, αλλά εγώ τέτοιο δώρο στο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνω».

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας είπε «Η ΝΔ υπέστη μια δεινή ήττα και το λέω αυτό, διότι αμφισβητήθηκε. Υπέστη μια ήττα από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, το οποίο πριν από ελάχιστα χρόνια είχε 3% και εμείς, προεκλογικά, το ονομάσαμε ατύχημα για τον τόπο, για να έχουμε και αίσθηση των αναλογιών. Από ένα κόμμα που θεωρούμε ατύχημα, πέραν και της κοινής λογικής, χάσαμε με 8,5 μονάδες διαφορά. Επ’ αυτών, εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει γιατροσόφι μέσα από μισές δουλειές και έτσι η ΝΔ πρέπει να συγκαλέσει το ύπατο όργανό της, το συνέδριό της και να συζητήσει τον προγραμματικό της λόγο, τι έγινε λάθος και τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα». 
 
Στην ίδια πλευρά βρίσκεται και η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνοντας στον AΝΤ1 ότι «Εάν δεν ακούσουμε τη βάση μας, αν δεν μάθουμε από τα λάθη μας θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ». Ακόμη, θεωρεί πολύ θετικό βήμα τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ.Τέλος, αναφερόμενη στους βουλευτές που τάσσονται κατά του συνεδρίου, εκτιμάει πως είναι και αυτοί υπέρ αλλά δεν θέλουν να στεναχωρήσουν τον κ. Σαμαρά.

Με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο ΣΚΑΙ και τονίζει πως “δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας της Ν.Δ. αλλά θεωρεί θετική την σύγκλιση συνεδρίου ώστε να προσδιοριστεί το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος.


Νεφέλη Τσιάπου