Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, κατάφερε να κρατήσει εντός ευρώ τη χώρα, αλλά έκανε και αρκετά λάθη. Σχετικά με την επόμενη μέρα του κόμματος, δήλωσε πως κάθε ζωντανός οργανισμός πρέπει να προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα, κάτι που πρέπει να πράξει και η Ν.Δ.

«Θεωρώ ότι είναι ένα από τα θέματα που μπορεί και πρέπει να κουβεντιάσει το συνέδριο του κόμματος. Πιστεύω ότι προσερχόμαστε χωρίς κανένα ταμπού. Κρινόμαστε όλοι και μετά βεβαιότητας παραδεχόμαστε αυτά τα λάθη, τα οποία έχουμε κάνει. Με έχετε ακούσει πάρα πολλές φορές να μιλάω για τη φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησης, για τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ.

Ταυτόχρονα, όμως, λέω ότι αυτή η κυβέρνηση επιτέλεσε και ένα πολύ σημαντικό έργο. Κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ, έκανε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, έβαλε σε τάξη τα οικονομικά, πράγμα το οποίο το αναγνωρίζω δημοσίως και στον κ. Σαμαρά και στην κυβέρνησή του. Αλλά οτιδήποτε δεν αλλάζει, πεθαίνει. Ένας ζωντανός οργανισμός, σαν τη ΝΔ, πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα».

Αναφερόμενη στις σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα, δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη για μη ειλικρινή στάση.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους μας. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, όταν η ελληνική κυβέρνηση από τη μια μεριά δεν σέβεται τα υπογεγραμμένα, δηλαδή έχει υπογράψει ο κ. Βαρουφάκης και μετά κρύβεται πίσω από τη δήθεν δημιουργική ασάφεια, προσβάλλοντας και τους εταίρους με τους οποίους υπέγραψε, αλλά πέραν αυτού μη τηρώντας τη δική του απόφαση. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Δηλαδή, δεν μπορεί η Ελλάδα να εμφανίζεται χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο σε αυτή την ιστορία. Βεβαίως και υπάρχει πίεση από την άλλη μεριά. Δεν έχω καμιά αμφιβολία. Η άλλη πλευρά θεωρεί ότι από την ώρα που η Ελλάδα ζήτησε παράταση, ζήτησε παράταση του υφιστάμενου προγράμματος. Το υφιστάμενο πρόγραμμα πρέπει να αξιολογηθεί. Για να αξιολογηθεί θετικά και να πάμε στην επόμενη φάση, θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Βαρουφάκης. Αυτό είναι η πραγματικότητα».