Ο Coene ισχυρίστηκε ότι η ζωή εκτός της ευρωζώνης θα είναι «δέκα φορές χειρότερη» για τους πολίτες της Ελλάδας και προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση ότι αν θέλει να χρηματοδοτείται από την Ευρώπη, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα πρέπει «να τηρεί τους κανόνες του παιχνιδιού».

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια άλλη ριζοσπαστική επιλογή» συμπλήρωσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει και ο ελληνικός λαός θα καταλάβει σύντομα ότι εξαπατήθηκε από αυτές τις ψεύτικες υποσχέσεις».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα De Tijd ο τραπεζίτης είπε ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος τρόπος… Πείτε μου εσείς που θα βρεθούν τα χρήματα αν η Ελλάδα δεν θέλει να τις προχωρήσει και προσπαθεί να μην αποπληρώσει τα χρέη του στις ευρωπαϊκές χώρες;».

Σχόλιο TPP: Οι δηλώσεις αυτές λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του Eurogroup από ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΚΤ έρχονται να συμπληρώσουν ένα μπαράζ επιθετικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας και της στρατηγικής της αλλαγής των προγραμμάτων λιτότητας που θα ήθελε να πετύχει. Την ίδια ώρα όμως που αυτές οι δηλώσεις μεταδίδοντα από το Reuters και τα άλλα μεγάλα δημοσιογραφικά δίκτυα η εικόνα που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντός και εκτός της Ελλάδας είναι ότι ο Βαρουφάκης προσβάλει τους ευρωπαίους ηγέτες με τις δηλώσεις του. Όταν τα μέλη της ΕΚΤ και της Ε.Ε. κοροϊδεύουν τους Έλληνες λέγοντας ότι κακώς ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρίζονται ότι καμία άλλη πολιτική πέραν αυτής του φιλελεύθερου καπιταλισμού δεν μπορεί να εφαρμοστεί εμείς δεν πρέπει να προσβαλλόμαστε. Πρέπει να προσέχουμε άλλη φορά τι ψηφίζουμε. Σε άλλες εποχές δηλώσεις σαν και αυτές θα χαρακτηρίζονταν άμεσα ως αντεθνικές, προσβλητικές και με στόχο την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας. Σε άλλες εποχές όμως.