Δηλώσεις Ομπάμα

«Οι πρώην και νυν αξιωματούχοι της Βενεζουέλας που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βενεζουελανών πολιτών και εμπλέκονται σε πράξεις διαφθοράς δεν θα γίνονται δεκτοί (στις ΗΠΑ) και πλέον έχουμε τα εργαλεία για να παγώσουμε τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους εμποδίσουμε να χρησιμοποιούν τα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά συστήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.
 
«Ανησυχούμε πολύ για τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να κλιμακώσει τον εκφοβισμό των πολιτικών αντιπάλων της. Τα προβλήματα της Βενεζουέλας δεν μπορούν να επιλυθούν με την ποινικοποίηση της διαφωνίας»

Δηλώσεις Μαδούρο

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, που αντιπροσωπεύει την ιμπεριαλιστική ελίτ των ΗΠΑ, αποφάσισε προσωπικά να αναλάβει το καθήκον να ρίξει την κυβέρνησή μου και παρεμβαίνει στη Βενεζουέλα για να την ελέγξει» δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ο πρόεδρος Μαδούρο.
 
«Αυτός είναι ο λόγος που έλαβαν το σημερινό μέτρο» 

Συνεχίζοντας ο Μαδούρο χαρακτήρισε «ήρωες» τους επτά αξιωματούχους και αφού τους συνεχάρη ανέφερε ότι «είναι τιμή να είναι στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων».
 
Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι διορίζει ως υπουργό Εσωτερικών τον Γκουστάβο Γκονσάλες τον οποίο η Ουάσιγκτον κατηγορεί για συνενοχή στη βία κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών τοποθετώντας τον και στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων.
 
Η Βενεζουέλα ανακάλεσε στο Καράκας για διαβουλεύσεις τον κορυφαίο διπλωμάτη της χώρας στις ΗΠΑ.