Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα Ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε καταμέτρηση των δεινών που έχουν βρει τον ελληνικό λαό και αναρωτήθηκε το αν τα επενδυτικά κεφάλαια θα πάνε στις τράπεζες ή στον λαό.

«Πριν από 2300 χρόνια ο Μένανδρος έγραφε ότι “τα δάνεια τους ανθρώπους δούλους ποιεί”. Τετρακόσια χρόνια αργότερα, ο Πλούταρχος είπε με πιο σκληρή γλώσσα: “το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστί”.

Η κρίση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου στην Ελλάδα έπληξε θανάσιμα τη χώρα μας. Ξεζούμισαν το Λαό, του άρπαξαν οτιδήποτε για να σώσουν τις Τράπεζες. Η ανεργία, ο υποσιτισμός, το κλείσιμο επιχειρήσεων και καταστημάτων, η μετανάστευση νέων και οι αυτοκτονίες είναι το σημερινό πρόβλημα της χώρας μας. Αυτά τα Ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια πού θα δοθούν; Στις Τράπεζες ή στο Λαό; Γι’ αυτό, αφήστε τον Ελληνικό Λαό να κανονίσει τις τύχες του όπως αυτός θέλει», ανέφερε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.