O κ. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του τόνισε χαρακτηριστικά «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έτοιμα 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει σε έργα που θα τονώσουν την δυναμική οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, θα μειώσουν την ανεργία των νέων και θα βοηθήσουν τους φτωχούς πολίτες».
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ο κ. Γιούνκερ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για την ανθρωπιστική κρίση, την ανάπτυξη και την ανεργία.
 
“Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έτοιμα 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει σε έργα που θα τονώσουν την δυναμική οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, θα μειώσουν την ανεργία των νέων και θα βοηθήσουν τους φτωχούς πολίτες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ συμπλήρωσε ότι με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα συζητήσουν την ελληνική ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, κάτι που είναι το επόμενο βήμα, να παρουσιαστούν δηλαδή οι μεταρρυθμίσεις, που θα εξεταστούν από τους θεσμούς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η χρηματοδότηση της Ελλάδας θα εξεταστεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή, εφόσον έως τότε η Κυβέρνηση υποβάλλει κατάλογο με λεπτομερείς και κοστολογημένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις άμεσης εφαρμογής, και σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια.