Mιλώντας στο Star είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι το σενάριο της ρήξης είναι κάτι που το είχε πει και ο Γ. Βαρουφάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις κι αυτό το έχει εκτιμήσει ο ελληνικός λαός. Έχει καταλάβει ότι εμείς υποστηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας, υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που έχασαν πάρα πολλά πράγματα από την κρίση και ότι είμαστε έτοιμοι, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, για μια ρήξη» και πρόσθεσε: «Αν δεν το έχεις στο μυαλό σου τη ρήξη, ούτε καν σαν ενδεχόμενο, προφανώς οι δανειστές θα περάσουν τα ίδια μέτρα με τους προηγούμενους. Θα μπορούσαμε δηλαδή να είμαστε σαν τον κ. Σαμαρά. Εμείς δημιουργούμε ασάφεια στους εταίρους μας για τις προθέσεις μας σκοπίμως γιατί πρέπει να ξέρουν ότι εμείς είμαστε έτοιμοι για μια ρήξη, αλλιώς δεν διαπραγματεύεσαι». 
 
Ο κ. Τσακαλώτος δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες εάν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως θα ήθελαν, γιατί θεωρεί πως βοηθαει στην διαπραγμάτευση η άλλη πλευρά να μη ξέρει τα σχέδια της Ελληνικής Κυβέρνησης.
 
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων επέμεινε ότι ο κόσμος κατανοεί πλήρως ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει την ρήξη και συγχρόνως ότι βασικό της μέλημα είναι το θετικό σενάριο.
 
«Εμείς επιλέξαμε στη διαπραγμάτευση να είμαστε πολύ λογικοί, πολύ ευγενικοί, πολύ μετριοπαθείς σ’ αυτά που ζητάμε. Αν μετά από όλα αυτά, μας πουν ότι τίποτα δεν άλλαξε με τις εκλογές και ότι πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό που δεν έκανε η ΝΔ με τη λίστα Χαρδούβελη, προφανώς αυτό δεν είναι μια βάση συμφωνίας και νομίζω ότι και ο ελληνικός λαός δεν το θέλει αυτό», είπε.
 

Απανωτά αρνητικά σχόλια ΠΑΣΟΚ για τη Κυβέρνηση

Παράνομα και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση υπογράφηκε η παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης», τονίζει με σημερινή του ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα να επιστρέφει στο EFSF αποθεματικά 11 δισ. ευρώ.

Τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής 
 
Σχετικά με τη διαχείριση των αποθεματικών της Περιφέρειας Αττικής, σε άλλη ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:
 
«Τα αποθεματικά της Περιφέρειας τα εξασφάλισε ο Γιάννης Σγουρός έπειτα από μια νοικοκυρεμένη διοίκηση και η Ρένα Δούρου τον λοιδορούσε προεκλογικά εξαπατώντας τους πολίτες. Τώρα, αντί να τα προσφέρει με έργο στους πολίτες της Αττικής, όπως έκανε ο Γιάννης Σγουρός, η κ. Δούρου τα στέλνει στο ΔΝΤ μέσω της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.Καμμένος-ΟΥΚάδες».
 
Ηθικό αυτουργό και ψευδόμενο θεωρεί, εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τα συνθήματα των ΟΥΚάδων στην παρέλαση και αναφέρει σχετικά: «Ο κ. Καμμένος μετά την κατακραυγή για τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚάδων στην παρέλαση αντί να αναλάβει τις ευθύνες του – γιατί αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός – κατέφυγε για μια ακόμη φορά σε μεγαλειώδη ψέματα δηλώνοντας ότι το βίντεο είναι από τη περσινή χρονιά, πράγμα που διέψευσε αμέσως η Eurokinissi. Τελικά αυτή είναι η συγκολλητική ύλη που ενώνει τους ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ: Το ψέμα, η παραπλάνηση και η πολιτική εξαπάτηση. Μόνο που πλέον όλοι τους πήραν είδηση».
 

Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ για το πρωτοσέλιδο της Αυγής 

Τέλος, με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Λεφτά υπάρχουν» που φέρει το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Αυγή».
 
«Το σημερινό πρωτοσέλιδο σύνθημα της Αυγής ‘λεφτά υπάρχουν’ καταγράφεται στην ιστορία του πολιτικού και δημοσιογραφικού κυνισμού που απέχει ένα πόντο από την απόλυτη αφέλεια και ένα πόντο από την απόλυτη γελοιότητα», ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της.
 
«Δυστυχώς αυτά λέγανε και προεκλογικά με τα ψέματα περί προγράμματος  Θεσσαλονίκης. Αλλά και τώρα; Μετά τα όσα συνέβησαν τους δυο τελευταίους μήνες; Μετά την παράσταση εξευμενισμού του Βερολίνου; Υπάρχουν λοιπόν τα λεφτά των ταμείων, του ΟΑΕΔ, των αγροτών, των ΔΕΚΟ, της Περιφέρειας Αττικής», πρόσθεσε.
Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να αντιληφθεί «όσο υπάρχει ακόμη ελάχιστο περιθώριο» ότι με την αντίληψη αυτή «δεν πηγαίνεις από το 2015 στο 2016 και στο μέλλον, αλλά πίσω στο 2009 και μετά στο κενό με φόρα».

Απάντηση ΑΝΕΛ σε ΠΑΣΟΚ: “Στο ΠΑΣΟΚ περισσεύει το θράσος”

Την κόντρα με το ΠΑΣΟΚ για τα συνθήματα των ΟΥΚ συνέχισε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία παρέπεμψε σε βίντεο από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2010, όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 
 
«Στο ΠΑΣΟΚ περισσεύει το θράσος. Ξεχνούν ή κάνουν πως ξεχνούν τα συνθήματα που είχαν ακουστεί από τα ΟΥΚ στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου το 2010, όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο σημερινός πρόεδρός του, ο κ. Βενιζέλος… Αν το έχουν… ξεχάσει, μπορούν να δουν το σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο. Άρα, τα περί ηθικής αυτουργίας που λένε, είναι απλώς αστειότητες», τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη.

Ακόμη,  πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θυμάται καλά τα συνθήματα των ΟΥΚ , αλλά και «για άλλα σοβαρά ζητήματα, με κορυφαίο όλων τα μνημόνια, που η δική τους κυβέρνηση επέβαλε μέσα σε μια νύχτα, βυθίζοντας τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια».
 

«Επιπλέον, μαζί με τους μνημονιακούς συνεταίρους του στην κυβέρνηση Σαμαρά, του “πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες” περί success story και τον κορόιδευαν ανοιχτά», κατέληξε.