Η ΑΓΩΓΗ

Η γνωστή δημοσιογράφος ζητά από τη Δέσποινα Κουτσούμπα το ποσό των 15.000 ευρώ ως αποζημίωση για αναρτήσεις της στην προσωπική της σελίδα στο facebook, που κατά την ενάγουσα αποτελούν «μία συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και απαξίωσης του προσώπου μου κα της δουλειάς μου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αγωγή.

 
Πρόκειται για δύο αναρτήσεις με τις οποίες η αρχαιολόγος Δ. Κουτσούμπα κατηγορούσε την Άννα Παναγιωταρέα για την ανάληψη γυρίσματος μικρού μήκους βίντεο προβολής των έργων ΕΣΠΑ, αφήνοντας αιχμές για παράτυπη ανάληψη του έργου εκ μέρους της και για αισθητική που θύμιζε «τα ‘’επίκαιρα’’ της χούντας».
 
«Με τις εν λόγω αναρτήσεις δημιουργείται στην κοινή γνώμη απολύτως εσφαλμένη εντύπωση για το πρόσωπό μου και επιτυγχάνεται η στοχοποίησή μου και δη σε μια περίοδο, όπου η εμφάνιση ακροδεξιών απόψεων είναι ιδιαίτερα έντονη», αναφέρει στην αγωγή της η Άννα Παναγιωταρέα.
 
Από την πλευρά της η Δέσποινα Κουτσούμπα, με ανάρτησή της στο facebook, κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.
 
«Η αγωγή εναντίον μου αναφέρει στην πρώτη σελίδα την ιδιότητά μου ως “επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ” (δεν έχουμε επικεφαλής, αλλά θα το παρακάμψω), κάτι που μου επιτρέπει να το θεωρήσω και ως πολιτική δίωξη», σημειώνει χαρακτηριστικά.
 
«Προφανώς όλα αυτά δεν πρόκειται να φοβίσουν ούτε εμένα ούτε κανένα άλλο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε τους συναδέλφους μου αρχαιολόγους, ούτε στους αγώνες μας ούτε στην ελεύθερη διατύπωση της άποψής μας! Θα το καταλάβει και η κα Παναγιωταρέα αν έρθει στο δικαστήριο στις 7 Μάη να μας συναντήσει…», καταλήγει.