Ο Α. Τσίπρας ενημερώνει απόψε στις 20:00 τη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τη Συμφωνία του Eurogroup, σύμφωνα με τον κανονισμό 142Α της Βουλής. όπερ σημαίνει ότι η συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
 
Δεδομένης της πολιτικής αντιπαράθεσης για τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους και των επικρίσεων της αντιπολίτευσης για την απόφαση της κυβέρνησης να μην φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το κείμενο επέκτασης της δανειακής σύμβασης, η συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
 
Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές, η αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού,  αναμένεται να είναι “διλημματικού χαρακτήρα”, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά. 
 
“Δεν έπρεπε να φέρει η Κυβέρνηση το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης ή μήπως δεν έπρεπε να θέσει το ζήτημα της Siemens στην γερμανίδα καγκελάριο;” είναι μια από τις ερωτήσεις που κατά τις ίδιες πηγές θα απευθύνει ο κ. Τσίπρας στους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, οι οποίοι άλλωστε θα είναι και οι μόνοι που θα λάβουν τον λόγο. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, οι τόνοι στην αυριανή συζήτηση αναμένονται ιδιαιτέρως “θερμοί΄, δεδομένου ότι ο Α. Τσίπρας, κατά την τοποθέτησή του από βήματος βουλής, θα κινηθεί πέριξ του επιχειρήματος: ” Όσα δεν έγιναν σε πέντε χρόνια, τα κάναμε εμείς σε δύο μήνες”.
 
Χθες ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις στο Brussels group. Σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκε ερωτήσεις για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων και τα όσα έχουν δει έως τώρα το φως της δημοσιότητας διαβεβαιώνοντας τα μέλη του οργάνου ότι οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν ως έχουν και δεν έχει υπάρξει καμία μεταστροφή.
 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπήρξε χθες συμφωνία στις Βρυξέλλες για τον «σχεδιασμό κατάλληλων πολιτικών που θα μεταθέσουν το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα» ώστε να μην πληρώνουν μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι», αλλά και οι «έχοντες και κατέχοντες»».