Σημειώνεται πως χθες δημιουργήθηκε σύγχυση για το τι τελικά θα ισχύσει με τον ΕΝΦΙΑ 2015, με ανώτατο αξιωματούχο  του υπουργείου Οικονομικών να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο διατήρησης του φόρου έως ότου καταρτισθεί ο νέος Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και το Μέγαρο Μαξίμου να ξεκαθαρίζει με non paper πως ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί άμεσα.
 
Ειδικότερα το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε: «Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει. Είναι δέσμευσή μας. Ωστόσο εάν δεν υπάρξει παρέμβαση, κάτι που υπάρχει μένει ως έχει μέχρι να αλλάξει με νόμο».
 
 Ακολούθησαν δημοσιεύματα που ανέφεραν πως το υπουργείο Οικονομικών αφήνει ανοικτό «παράθυρο» διατήρησης του ΕΝΦΙΑ. Απαντώντας σε αυτά με non paper το Μεγαρο Μαξίμου αποσαφήνισε ότι: «Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας άμεσα. Η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης».
 
Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας τόνισε πως ο φόρος που πέρυσι εισέφερε 2,6 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία «θα διατηρηθεί για λίγο ακόμη».