Όπως υποστηρίζει σε δήλωσή του, ο βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε στη συνέντευξη ότι «η λίστα των μεταρρυθμίσεων από μόνη της δεν αρκεί για να διασφαλισθεί η καταβολή δόσεων από τους δανειστές μας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σημείωσε ότι «τα προτεινόμενα μέτρα αφού συμφωνηθούν πρέπει να κυρωθούν από την Βουλή των Ελλήνων προτού αποδεσμευτούν οι δόσεις».

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής FAZ ο Κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές να μην αρκεστούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την εκταμίευση των δόσεων. Ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. καλείται να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ειδάλλως καταδεικνύεται ευκρινώς με ποιών τα συμφέροντα συντάσσεται η Ν.Δ. και ποιους εξυπηρετεί η επίθεσή της στην κυβέρνηση και στη διαπραγματευτική της προσπάθεια», τόνισε η Κουμουνδούρου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με τη σειρά του επέκρινε την Κουμουνδούρου ότι υιοθέτησε μία στρεβλή απόδοση των δηλώσεών του, από την ιστοσελίδα «Στο Κόκκινο».

«Γιατί το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δυναμιτίζει άκριτα την ειλικρινή διάθεση συναίνεσης που σε κάθε ευκαιρία εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πιστεύουμε ότι η διάθεση εθνικής συνεννόησης για την επίτευξη ενός “έντιμου συμβιβασμού” με τους δανειστές που πρεσβεύει ο Πρωθυπουργός είναι ειλικρινής. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένουμε ότι το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα ανασκευάσει άμεσα το σχόλιό του», κατέληξε ο βουλευτής της Ν.Δ.