Όπως γράφει η Deutsche Welle, το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση δεν είναι συγκρουσιακό, όλοι μιλούν για εποικοδομητικές συζητήσεις, ωστόσο δεν διαφαίνεται και η προοπτική συμφωνίας άμεσα.

Πηγή της Ευρωζώνης υποστήριζε χθες το απόγευμα ότι απομένει ακόμη ένας σημαντικός όγκος τεχνικών συζητήσεων και διευκρινήσεων που θα πρέπει να δώσει η ελληνική πλευρά πριν οι συζητήσεις μπουν στην τελική φάση. Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και η χθεσινή δήλωση της εκπροσώπου της Κομισιόν, η οποία ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών ανέμεναν την οριστική πρόταση της κυβέρνησης.

Αναφορικά με την ουσία των συζητήσεων, αυτό που ζητούν οι εταίροι είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση να αποφέρουν μόνιμα έσοδα τα οποία θα διασφαλίζουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Με δεδομένο ότι σήμερα είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν από τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών, όπου τα κοινοτικά όργανα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 6 Απριλίου, στις Βρυξέλλες θεωρούν ως πιθανότερη εξέλιξη την επίτευξη μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας που θα επιτρέψει την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα στα μέσα της επόμενης βδομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτηρίζεται καθοριστική η επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 8 Απριλίου.
Η Γερμανία έχει «μέτριες προσδοκίες» από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του EuroWorkingGroup αυτό το απόγευμα, και δεν περιμένει κάτι περισσότερο πέρα από μια προσωρινή εκτίμηση για την κατάσταση της Ελλάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
 
«Στο καλύτερο σενάριο, προβλέπουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια προσωρινή αξιολόγηση, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Μάρτιν Τζάγκερ.

(με πληροφορίες από Deutsche Welle)