Πηγή της Eυρωζώνης στη βελγική πρωτεύουσα ανέφερε ότι η τηλεδιάσκεψη που θα ξεκινήσει στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) θα έχει περισσότερο χαρακτήρα ενημέρωσης όλων των κρατών μελών σχετικά με το σημείο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.

Η παραπάνω εκτίμηση βασίζεται στις μέχρι τώρα εξελίξεις γιατί, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή της Ελλάδας, και μέχρι σήμερα το πρωί η κυβέρνηση δεν είχε παρουσιάσει την οριστική της πρόταση σχετικά με τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων και τις δημοσιονομικές επιπτώσεις.

Για να επιταχυνθεί η διαδικασία θα πρέπει να υποβληθεί η τελική πρόταση και να κινείται προς την κατεύθυνση της γεφύρωσης των διαφωνιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή μεταξύ των τεχνικών ομάδων.

Aπό αύριο και μέχρι τις 6 Απριλίου τα κοινοτικά όργανα θα παραμείνουν κλειστά λογω του Πάσχα των καθολικών, ενώ η επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EuroWorking Group) για το ελληνικό ζήτημα, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.
 
Η κυβέρνηση εκτιμά πως υπάρχει σαφής πρόοδος και πως το EuroWorking Group δεν αποκλείεται να δοθούν οι σχετικές οδηγίες που θα ανοίξουν τον δρόμο για έκτακτο Eurogroup ακόμη και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Μια ενδιάμεση εκτίμηση για την κατάσταση της Ελλάδας και όχι συμφωνία αναμένει το Βερολίνο από τη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ.
 

«Στην καλύτερη περίπτωση, αναμένουμε μια προκαταρκτική ενδιάμεση αξιολόγηση, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και έκανε λόγο για «μετριοπαθείς προσδοκίες».