Η νέα λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η κυβέρνηση την Τετάρτη στο Brussels Group αποκαλύφθηκε από τους Financial Times. 
 
Όπως σημειώνεται στη λίστα, το βασικό σενάριο της κυβέρνησης χωρίς μέτρα-παρεμβάσεις είναι πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,2% του ΑΕΠ. Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι αν εφαρμοστεί η λίστα των προτάσεών του το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάσει από 3,1 έως 3,9%, δηλαδή πάνω από τον μνημονικό στόχο (3% του ΑΕΠ).
 
Το σύνολο των μέτρων που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών ανέρχονται χωρίς τις ιδιωτικοποιήσεις (1,5 – 1,6 δισ. ευρώ) σε ποσό από 4,7 δισ. ευρώ ως 6,7 δισ. ευρώ ανάλογα με την εκτίμηση.
 
 

Πάταξη φοροδιαφυγής και απάτης
 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η ελληνική πλευρά κατέθεσε νέα λίστα μεταρρυθμίσεων, έκτασης 26 σελίδων, «εκτιμώντας ότι τα μέτρα μπορούν να ανέλθουν σε 6 δισ. ευρώ αυτό το χρόνο».
Σύμφωνα με τη βρετανική οικονομική εφημερίδα, η λίστα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε διάφορα σχέδια για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της απάτης με στόχο την άντληση περισσότερων εσόδων.
 
Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα 875 εκατ. ευρώ από τους ελέγχους των υπεράκτιων τραπεζικών εμβασμάτων και 600 εκατ. ευρώ από νέο σύστημα λαχειοφόρου αγοράς που θα παρακινεί τους καταναλωτές να ζητούν αποδείξεις.