Αναδημοσίευση από stokokkino.gr

Ξύλα και πέτρες επιστράτευσαν οι … «αγανακτισμένοι» μεταλλωρύχοι εναντίον των κατοίκων – διαδηλωτών, στους  οποίους οι αστυνομικές δυνάμεις έριχναν, ταυτοχρόνως,  χημικά. Σημειώνεται πως το συλλαλητήριο εναντίον της κατ’ ευφημισμόν επένδυσης είχε εξαγγελθεί εδώ και πολλές μέρες, καθώς και ότι οι κάτοικοι συγκεντρώνονταν ήδη στο χώρο, όταν κατέφθασαν εκεί οι «αγανακτισμένοι». 

Μιλώντας στο «Κόκκινο», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη τόνισε:

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές! Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους! Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, για αυτό. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν  στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, η Αστυνομία απέκοψε εντελώς τους κατοίκους που είχαν ήδη συγκεντρωθεί από όσους κατέφθαναν για να διαδηλώσουν. Υπό το βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων, «αγανακτισμένοι» μεταλλωρύχοι πετροβολούσαν τα ΙΧ οχήματα κατοίκων!

Στην περιοχή επικρατεί κι αυτήν την ώρα τεταμένο κλίμα.