Αναλυτικά, σχολιάζοντας το μπαράζ δηλώσεων ευρωπαίων αξιωματούχων και απαισιόδοξων σεναρίων στον διεθνή τύπο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, κύκλοι στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για επικοινωνιακές πιέσεις που στοχεύουν στο να αποδεχθεί η κυβέρνηση υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων και ομαδικές απολύσεις. 

Παράλληλα, διαψεύδουν ότι το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης είναι ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει λεπτομερείς λίστες, επεξεργασμένες προτάσεις και χρονοδιαγράμματα.

Διαβεβαιώνουν δε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί τις «κόκκινες γραμμές» της και κατηγορεί «υπερσυντηρητικούς κύκλους σε Ελλάδα και εξωτερικό» ότι αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή «το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Αδιέξοδη η πολιτική τους

Αντί, λοιπόν, να διαρρέουν, επιχαίροντας, σενάρια περί χρεοκοπίας ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η πολιτική τους, πολλώ δε μάλλον που η Ελλάδα πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο του 2014, καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.